Τα βόρεια προάστια της Αθήνας ήταν από τα σημεία του λεκανοπεδίου που είδαν περισσότερο χιόνι με το πέρασμα του «Τηλέμαχου», με το Μαρούσι να έχει τυλιχτεί σε ένα λευκό πέπλο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που μέχρι και αργά σήμερα το πρωί η κυκλοφορία των συρμών του ΗΣΑΠ γίνονταν μέχρι τον σταθμό της Ειρήνης. Όλο το δίκτυο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου δόθηκε πλέον στο κοινό, με τις πρώτες δοκιμές στο σημείο Ειρήνη-Κηφισιά που είχε παραμείνει κλειστό να γίνονται γύρω στις 10 το πρωί.

Κατά τα άλλα, η κίνηση στους δρόμους του Αμαρουσίου ήταν αρκετά μικρότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας (πλην Σαββατοκύριακου), ενώ τα οχήματα κινούνταν με πολύ μικρές ταχύτητες. Μάλιστα, κάποιοι οδηγοί έκαναν και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων -κυρίως αυτοκινητιστές- ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν τα ταξί για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Τα σχολεία ήταν κλειστά και αυτό έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να βγουν και να παίξουν στο χιόνι, με αρκετά από αυτά να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Πολλά ήταν και τα σημεία που είχαν πιάσει πάγο, ειδικά εκεί που το χιόνι είχε πατηθεί, αλλά ο ήλιος δεν τα «έπιανε». Ο κόσμος προτιμούσε να κινείται στα σημεία που υπήρχε χιόνι και όχι στα υπόλοιπα, με στόχο να αποφευχθούν τα ατυχήματα.

Το newsbeast.gr βγήκε μια πρωινή βόλτα στους δρόμους της πόλης, με τον φακό του να αποτυπώνει το λευκό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Κύρκος