Τι απαντά ο ΟΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη συντήρηση και ασφάλεια των σταθμών

Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας


ΕΛΛΑΔΑ
22:07
12/12/2018
Τι απαντά ο ΟΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη συντήρηση και ασφάλεια των σταθμών
2
loading

Άμεση ήταν η απάντηση του ΟΣΕ, στις ευθύνες που του επιρρίπτει η «ιδιωτική εταιρεία» ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για την κατάσταση στους σταθμούς στον προαστιακό και στο κύριο δίκτυο του σιδηροδρόμου.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο ΟΣΕ με ανακοίνωσή του παραπέμπει στην έρευνα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) σημειώνοντας ότι οι δύο βασικότερες αιτίες παραπόνων των επιβατών αφορούν στη λειτουργία της ιδιωτικής εταιρείας και όχι του διαχειριστή υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ. Αφορούν, όπως αναφέρει, τις υπηρεσίες, την κατάσταση του τροχαίου υλικού, την τιμολόγηση μέσα στις αμαξοστοιχίες, τα δρομολόγια και όχι στους σταθμούς του δικτύου.

Παραδέχεται πάντως, ότι η κατάσταση των υποδομών βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, ως αποτέλεσμα των επιβαρύνσεων που αναγκαστικά προκαλούνται από την υλοποίηση νέων και σημαντικών έργων, τα οποία και ολοκληρώνονται με ρυθμούς παράδοσης που χαρακτηρίζονται ραγδαίοι, σε αντίθεση με την πραγματικότητα που επικρατούσε μέχρι το 2014.

Επίσης, επισημαίνει πως με απόφαση της ελληνικής πολιτείας, ο ΟΣΕ επιβαρύνθηκε με συνολική ζημία άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης εταιρείας παροχής σιδηροδρομικού έργου.

«Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, ήδη από το 2008 συμπαρέσυρε και ολόκληρο το προσωπικό διαχείρισης σταθμών που ήταν διαθέσιμο στον ΟΣΕ, με αποτέλεσμα τη διαρκή και μόνιμη υποστελέχωσή του, μέχρι σήμερα» δηλώνει ο ΟΣΕ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Yiannisg

  Άρχισαν τα όργανα......
  Ο Ιταλός θέλει σοβαρότητα....
  Οι ΟΣΕ είναι τσίρκο.
  Το αποτέλεσμα;;;;
  Χάος

  1. avatar Χαρης …

   Η κατάσταση των Σταθμών και των γραμμών που διαχειρίζεται ο ΟΣΕ είναι στην χειρότερη κατάσταση που ήταν ποτέ αλλά και η τραινοσε που ανήκει πλέον στους Ιταλούς το ίδιο. Δεν έχουν κάνει ούτε μια βελτίωση, ουτε στα δρομολόγια, ούτε στην εξυπηρέτηση ούτε στην κατάσταση των συρμών. Ούτε καν να τους καθαρίσουν δεν μπήκαν στο κόπο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει