Τι ενοχλεί τους επιβάτες που χρησιμοποιούν τρένα

Τα αποτελέσματα έρευνας και οι προτάσεις βελτίωσης


ΕΛΛΑΔΑ
22:28
12/12/2018
Τι ενοχλεί τους επιβάτες που χρησιμοποιούν τρένα
3
loading

Παράπονα που αφορούν την τιμή του εισιτηρίου, την επιστροφή χρημάτων ή συμψηφισμού ή αλλαγής εισιτηρίου και τις καθυστερήσεις, βρίσκονται στη λίστα των παραπόνων του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Συμφωνα με μελέτη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), που αναφέρεται στο επίπεδο ικανοποίησης των επιβατών για το έτος 2017, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το επιβατικό κοινό μετά την τιμολογιακή πολιτική είναι τα παράπονα που σχετίζονται με την ενεργοποίηση παλαιών δρομολογίων. Οι επιβάτες ζητούν τη δημιουργία νέων δρομολογίων, διευκολύνσεις πληρωμών, ενώ παραπονιούνται και για την έλλειψη κλιματισμού ή εξαερισμού στους συρμούς. Τα παράπονα αυτά, μαζι με τα κενά στην πληροφόρηση και τα προβλήματα με το προσωπικό (επικοινωνιακές ικανότητες υπαλλήλων), αποτελούν το 84% του συνόλου των παραπόνων. Επίσης, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στην πρόσβαση των ΑμεΑ, στις υποδομές (ανελκυστήρες εκτός λειτουργίας, ελλείψεις ραμπών κ.λπ.).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ΡΑΣ στις προτάσεις βελτίωσης για τις κατηγορίες των παραπόνων τονίζει πως υπάρχει ανάγκη αδιάλειπτης ενημέρωσης του επιβατικού κοινού εντός και εκτός συρμών για την ύπαρξη εκτάκτων περιστατικών/συμβάντων, ύπαρξης επαρκούς φωτισμού και καμερών σε καίρια σημεία στους σταθμούς, ώστε να αποθαρρύνονται πιθανές παραβατικές συμπεριφορές, καθώς και συνεργασίας μεταξύ των Σιδηροδρομικών Φορέων και των Δημόσιων Αρχών, προκειμένου να ορισθούν και να ληφθούν μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η προσωπική ασφάλεια των επιβατών στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Όσον αφορά τα παράπονα των επιβατών για την ελλειπή ενημέρωση η ΡΑΣ επισημαίνει ότι οι γραπτές ανακοινώσεις, οι οθόνες, καθώς και το ηχητικό σύστημα αναγγελιών πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένα και να τοποθετηθούν σε όλους τους σταθμούς ηλεκτρονικές οθόνες, που θα παρέχουν πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο για την άφιξη και την αναχώρηση των αμαξοστοιχιών.

Για τα θέματα πρόσβασης των ΑμεΑ σημειώνει πως γίνεται σχεδιασμός δράσεων που θα λάβουν χώρα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας τόσο στους σταθμούς όσο και στους συρμούς. Τέλος, σε οτι αφορά τις επικοινωνιακές ικανότητες των υπαλλήλων, η ΡΑΣ παραδέχεται πως χρήζουν βελτίωσης και προτείνει τη συμμετοχή τους σε τακτικά σεμινάρια επικοινωνίας, διαχείρισης/εξυπηρέτησης πελατών, τεχνικών επίλυσης παραπόνων, διαχείρισης κρίσεων, συγκρούσεων και παροχής πρώτων βοηθειών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar 13B

  ΟΙ ΡΟΜΑ Κ ΤΑ ΠΡΕΖΑΚΙΑ

 2. avatar Γιώργος 47. τραίνο ταλαιπωρίίίίααα!!

  Τα προβλήματα δεν είναι αυτά

  1. Άλλη ώρα άφιξης γράφουν τα εισιτήρια , άλλη ανακοινώνουν στα μεγάφωνα και άλλη ώρα φτάνεις(καμιά ώρα καθυστέρηση Αθήνα- Θεσσαλονίκη).

  2 Όσα εισιτήρια και να πάρεις δεν σου δίνουν ούτε 1 εισιτήριο δώρο, ( αποδοχές https://www.tovima.gr/2010/10/15/finance/sto-fws-oi-apodoxes-ston-ose/).

  3 Δεν έχει. Ιντερνετ. wi fi . Και μόνο 3 πρίζες στο εστιατόριο. Είναι δυνατόν??? Το 2020???

  4 Η περιβόητη σύνδεση σε 3,5 ώρες Αθήνα Θεσσαλονίκη από το 2016 την πάνε. , πάμε λέει τώρα για καλοκαίρι 2019.

  5 Καταργήσανε το τραίνο με τα κρεββατια (βάγκον λί) το βράδυ!!!

  6. και καθώς λοιπόν ο ΟΣΕ τα κάνει «όλα πολύ καλά και ωραία» , μόνο η μία γνωστή αεροπορική εταιρία έχει 4 δρομολόγια πήγαινε έλα Αθήνα – Θεσσαλονίκη (και θησαυρίζει) και βάλε και τις άλλες εταιρίες σύνολο 10 δρομολόγια Με λίγα λόγια ο κόσμος προχωράει, και κάποιοι μάλλον έχουν μείνει στην δεκαετία του 1960.
  Στην Θεσσαλονίκη που όοολο το χειμώνα 2017 έως 2018 οι σκάλες οι ηλεκτρικές δεν λειτουργούσανε. (δεν ξέρω εάν τώρα τις φτιάξανε) . Για το σπασμένο τσιμέντο πλατφόρμα8 στην Θεσσαλονίκη άσε καλύτερα. Θέλεις βαλίτσα 4 επί 4 και τραχτερωτά λάστιχα . και πολλά άλλα, πολλά , ΟΤΙ ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ ΚΑΝΕΙ 11 ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (σαν ανέκδοτο ακούγεται)
  Αυτά έχω να πω, και ελπίζω να καταλάβουν πως πετάνε αεροπλάνα πλέον, και τους χαιρετάνε από το παράθυρο!!

 3. avatar Στελιος34

  Το βασικοτερο προβλημα ειναι οτι βρωμοκοπαν..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει