Ο πατέρας του 21χρονου που κατηγορείται μαζί με τον 19χρονο φίλο του για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο, μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, για την υπόθεση του γιου του.

«Η οικογένεια μου είναι συγκλονισμένη με τον άδικο χαμό της άτυχης κοπέλας. Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας. Ο γιος μου επίσης είναι συγκλονισμένος και μετανιωμένος που δεν είχε το κουράγιο να αποτρέψει το μοιραίο» τόνισε μεταξύ άλλων ο πατέρας του 21χρονου, επισημαίνοντας τη δύκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένειά του.

«Είμασταν πολύ δεμένοι με τον γιο μου και του συμπαραστεκόμουν συνέχεια. Ο γιος μου ήταν ένα καλό παιδί, εργατικό, τον είχα μαζί μου στις επιχειρήσεις μου. Δουλεύαμε μαζί καθημερινά, καθώς δεν ήταν από τα παιδιά που παίρνουν το χαρτζιλίκι και φεύγουν. Ήταν ένα φυσιολογικό παιδί όπως τα περισσότερα. Θα πήγαινε στη δουλειά του, στην προπόνηση» ανέφερε, ενώ απάντησε και για τις φήμες σχετικά με το παρελθόν του 21χρονου: «Σαν παιδί είχε μια δυο φορές προβλήματα».

Για την επίμαχη νύχτα δήλωσε: «Είχε ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν της μητέρας του και οδηγούσε και μηχανάκι. Το αυτοκίνητό του ήταν στο συνεργείο, οπότε δανείστηκε το δικό μου για να πάει στο γυμναστήριο και από τη στιγμή που είχε τα κλειδιά το χρησιμοποίησε και για αυτόν τον σκοπό».

Ο πατέρας του 21χρονου αναφέρθηκε και στον συγκατηγορούμενο του παιδιού του: «Τον 19χρονο δεν τον είχα γνωρίσει προσωπικά. Τον είχα δει κάποιες φορές που είχε έρθει σπίτι. Δεν είχαμε μιλήσει ποτέ. Παρέα με τον γιο μου έκανε πυκνά τις τελευταίες 20 ημέρες. Τον γνώρισε πριν έναν χρόνο περίπου σε ένα γυμναστήριο αλλά δεν έκαναν από τότε παρέα».

Όσο για το πώς έμαθε για το περιστατικό είπε: «Έμαθα ότι ο γιος μου κρατείται αφού ήρθε στη δουλειά μου το Λιμεναρχείο και με πήραν. Εγώ τα έχασα. Ο γιος μου δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Όταν πρωτοείδα τον γιο μου στο Λιμεναρχείο, που ήρθε αυτοβούλως, τον είχε ρωτήσει η μητέρα του τι συμβαίνει και είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Ότι δεν είναι ο αυτουργός, δεν χτύπησε αυτός την κοπέλα».

Και συνεχίζει: «Περνάμε έναν Γολγοθά. Η κοινωνία είναι μικρή. Δεν φοβάμαι αλλά δεν μου αρέσει η αντιμετώπιση του κόσμου. Φοβάμαι ότι θα στιγματιστούμε ακόμη και αν φανεί η αλήθεια και βγει από τη φυλακή. Είναι δύσκολο για όλους μας».

Ο πατέρας του 21χρονου έκανε λόγο και για ένα σημείωμα που του έδωσε όταν τον επισκέφθηκε στο κρατητήριο: «Μου έδωσε ένα σημείωμα που λέει: “Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια της κοπέλας διότι δεν είχα τη δύναμη να αποτρέψω το μοιραίο. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να έπραττα διαφορετικά. Όμως σοκαρίστηκα από τη βιαιότητα του συγκρατούμενού μου και φοβήθηκα για τη ζωή μου”».

Και καταλήγει εκφράζοντας την ελπίδα να αθωωθεί το παιδί του: «Αποκλείεται να έκανε κάτι τέτοιο. Εγώ τον ξέρω τον γιο μου. Στα ΜΜΕ λέγονται πολλά ψέματα για το παιδί μου. Υπάρχουν πολλές ανακρίβειες. Περιμένω να φανεί η αλήθεια και να βγει το παιδί μου έξω».