Την κατηγορηματική άρνησή τους στην εγκατάσταση Κέντρου φύλαξης μεταναστών, στο υπάρχον στρατόπεδο, δηλώνουν οι επιτελείς του Δήμου Ξάνθης.

Μετά τη φημολογία που αναπτύχθηκε αλλά και την απόφαση Δένδια τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα να φιλοξενήσουν μετανάστες που αναθέρμανε αυτό το ενδεχόμενο, υπήρξε αντίδραση από το Δήμο.

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ανέφερε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα για το Δήμο.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι συζητείται ή υπάρχει διάθεση να συζητηθεί από κάποιους, ακόμη και αν υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη για την ορεινή περιοχή.

Αυτό που προέχει για το Δήμο είναι η απομάκρυνση των Κέντρων από την περιοχή, σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη και, αν είναι δυνατόν, η επαναλειτουργία στου στρατοπέδου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν είναι αυτό το είδος της ανάπτυξης που προσδοκά η περιοχή του πρώην Δήμου Σταυρούπολης, τεκμηριώνοντας την άρνησή του.

Σύμφωνα με το xanthipress.gr αντίστοιχη είναι και η άρνηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ΔΕ Σταυρούπολης Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Όπως σημειώνει απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τόσο πολιτικά όσο και σε επίπεδο κοινωνίας, η Σταυρούπολη δεν επιθυμεί την εγκατάσταση κέντρου Φύλαξης στο Στρατόπεδο Αναλογίδη, αλλά να ξαναλειτουργήσει το Στρατόπεδο όπως πριν.