«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την επίθεση που δέχεται το Ισλάμ. Ξέρουμε τους λόγους για τους οποίους γυρίστηκε η ταινία», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας. Ο κ. Ναίμ Ελγαντούρ λέει ότι: «Ας μην πιστέψει κανείς τη θρησκεία, αλλά, οφείλει, να τη σέβεται».

Σήμερα διοργανώθηκε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να συζητηθεί η διάσταση που έχει πάρει, ανά τον κόσμο, η προβολή της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων». Η Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδας βρέθηκε εκεί, μέσω του εκπροσώπου της, και σχολίασε τους λόγους για τους οποίους θίγεται η πίστη τους.

Ο κ. Ελγαντούρ τόνισε πάντως ότι λυπάται για το θάνατο του αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη. Ανέφερε δε ότι δεν σχεδιάζονται πορείες στη χώρα μας για να δείξουν την διαμαρτυρία τους και σημείωσε ότι: «Καταδικάζουμε όλους εκείνους που προσβάλλουν την πίστη και τη θρησκεία μας».

Ερωτώμενος πάντως για το θέμα του τζαμιού, ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι σήμερα επίσημος χώρος προσευχής των μουσουλμάνων ενώ σχολίασε ότι η Εκκλησία, γεγονός που είναι υπέρ της, για δεύτερη φορά έδωσε μέρος για να γίνει το τζαμί που ζητούν με την επίσημη Πολιτεία να… κωλυσιεργεί.

Υπέρ των μουσουλμάνων Ελλάδας τάχθηκε και ο γενικός γραμματέας θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής καθώς και άλλοι, Έλληνες, που κλήθηκαν στη συνέντευξη Τύπου να μιλήσουν για το θέμα που έχει προκαλέσει την οργή των μουσουλμάνων παγκοσμίως.