Νέο ραντεβού στους δρόμους δίνουν την Πέμπτη οι ένστολοι, οι οποίοι στις 17:30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αντιδρώντας στα σχέδια για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των μισθών τους και την υποβάθμιση του επαγγέλματός τους.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε από τους διοργανωτές, οι περικοπές των ετήσιων αποδοχών των ένστολων ανέρχονται από 28,74% έως 45,42%, ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας τους.

«Δυστυχώς αντί των ισοδύναμων μέτρων μας επιφυλάσσει νέες περικοπές, απαξιώνοντας όχι μόνο εμάς ως ανθρώπους και εκπροσώπους ενός σημαντικότατου θεσμού, αλλά και το ίδιο το πολιτικό σύστημα» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους , ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.