Σε συνέχεια του ιδιαίτερα επιτυχημένου διαγωνισμού make innovation work, που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τη Cisco και με την ουσιαστική συμβολή μεγάλων Ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη μονάδα παραγωγής βιομάζας άλγης, στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, από τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Daniel Bennett Smith, τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννο Γραμματίδη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Άρτας, κ. Χρήστο Παπάζογλου.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών υλοποίησης και παραγωγής της μονάδας από τους νικητές του διαγωνισμού, η οποία προετοιμάζεται να μπει σε παραγωγική διαδικασία τους προσεχείς μήνες.

Στα πλαίσια της επίσκεψης στη μονάδα, υπογράφτηκε σήμερα 29 Αυγούστου 2012, μεταξύ του Επιμελητηρίου Άρτας, εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Παπάζογλου και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο κ. Γιάννο Γραμματίδη, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων.

Σκοπός του μνημονίου είναι η ευρύτερη συνεργασία του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με το Επιμελητήριο Άρτας, στην κατεύθυνση της ευρύτερης συνεργασίας του με τα περιφερειακά Επιμελητήρια της χώρας μας στο πλαίσιο δράσης της Ελληνο-Αμερικανικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας (ΑΗΕΙ).

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τους στρατηγικούς εταίρους της AHEI στους περιλαμβάνονται η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, (Δ/νση Οικονομικής Διπλωματίας), σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένες δραστηριότητες στις ΗΠΑ με σκοπό την τόνωση του διμερούς εμπορίου μέσω της εκεί προώθησης Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.