Τις ακτές της Πελοποννήσου «χτύπησε» νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο μεσογειακός κυκλώνας «Ξενοφών» καθώς σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι. Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έχουν υπάρξει ήδη δεκάδες διακοπές ρεύματος στην Πύλο. Ο κυκλώνας έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και στα Κύθηρα, αφού και εκεί σημειώνονται βροχοπτώσεις.

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων

Παράλληλα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν μέχρι και 10 μποφόρ: Αναλυτικά: Βόρεια Αδριατική Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 7 η 8 μποφόρ Νότιο Ιόνιο Άνεμοι: Κυκλωνικοί Βορειοανατολικοί 9 η 10 μποφόρ και από 29/10 utc βορειοδυτικοί 8 η 9 Νοτιοδυτικό Κρητικό Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 8 η 9 μποφόρ και από 29/10 utc δυτικοί 7 ή 8 Θάλασσα Κυθήρων Άνεμοι: Νότιοι Νοτιοανατολικοί 9 η 10 μποφόρ και από 29/10 utc δυτικοί νοτιοδυτικοί Νοτιοδυτικό Αιγαίο Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 η 8 μποφόρ και από 29/07 utc 8 η 9 και από 29/12 νότιοι νοτιοδυτικοί Νοτιοανατολικό Αιγαίο Ικάριο δυτικά του  24.50 Άνεμοι: Νότιοανατολικοί 7 η 8 μποφόρ και από 29/13 νοτιοδυτικοί 8 η 9 Δυτικό Κρητικό Άνεμοι: Νότιοανατολικοί 7 η 8 μποφόρ και από 29/10 utc νότιοι νοτιοδυτικοί 8 η 9

Απαγορευτικό απόπλου για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από Πειραιά για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 10 μποφόρ. Επίσης πιθανότατα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν πρόκειται να εκτελεστούν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες Πόρτο Χέλι. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.