Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία, ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων και γενικότερα θέματα που αφορούν στον ελληνικό τουρισμό, εξετάστηκαν στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού με το νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιο Λιάσκο. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Μάριος Τριβυζάς, ο Ε’ αντιπρόεδρος Βασίλης Σιάμος και ο Θεόδωρος Καραμήτρος.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη να δοθούν άμεσα λύσεις στα πολυάριθμα ζητήματα που αφορούν στον ελληνικό τουρισμό. Ειδικότερα, συζητήθηκε η τροποποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού τουριστικού πλαισίου ώστε να εκσυγχρονιστεί και να συνάδει με τις σημερινές ανάγκες του κλάδου.

Παράλληλα στη συνάντηση έγινε αναφορά σε θέματα όπως η προβολή, διαφήμιση και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, οι Σχολές Ξεναγών του ΟΤΕΚ, το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, κ.α.

Ο κ. Λιάσκος τόνισε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και γίνεται από κοινού προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων. Ακόμη, ανέφερε την ανάπτυξη πρωτοβουλίας του υπουργείου Τουρισμού με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ώστε να προλαμβάνονται έκνομες ενέργειες και περιστατικά που υποβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν από την έξαρση της εγκληματικότητας, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.