Η επίσημη ανακοίνωση για το μέγεθος του σεισμού σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Έγινε αισθητός από την Κέρκυρα έως τη Λαμία


ΕΛΛΑΔΑ
11:01
31/08/2018
Η επίσημη ανακοίνωση για το μέγεθος του σεισμού σε Καρδίτσα και Τρίκαλα
1
loading

Ο σεισμός που σημειώθηκε το πρωί ανάμεσα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα αναστάτωσε πολλές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, ενώ το μέγεθός του ξεκαθαρίζει σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:12 σήμερα το πρωί, με επίκεντρο 233 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας ή 34 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά των Τρικάλων.

Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Κέρκυρα έως τη Λαμία και σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα, αυτή την ώρα, η σεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο κατολισθήσεων καθώς η περιοχή είναι ορεινή.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογεικό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν 5,1 Ρίχτερ.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι η δόνηση ήταν 4,9 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Ευρωμεσογειακό και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το newsbeast.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλους τους σημαντικούς σεισμούς στον ελληνικό χώρο, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar γκρομπ-2

    Κατ\'αρχάς ο Λέκκας δεν είναι Πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Έχει πάψει να είναι Πρόεδρος εδώ κι ένα χρόνο, οπότε έληξε η θητεία του. Ο Σπίρτζης έκτοτε δεν όρισε πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα ο ΟΑΣΠ να είναι εκτός λειτουργίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει