Πωλείται ένα ολόκληρο χωριό στην Κρήτη

Πλέον δεν κατοικείται από κανέναν


ΕΛΛΑΔΑ
13:40
24/08/2018
Πωλείται ένα ολόκληρο χωριό στην Κρήτη
7
loading

Ένα ολόκληρο χωριό στο οποίο πια δεν κατοικεί κανείς, βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση προς πώληση.

Του ανταποκριτή μας στην Κρήτη στο flashnews.gr

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της στο facebook, η σελίδα, «Δια-SOS-τε τη Μεσαρά», το συγκεκριμένο χωριό,  δεν κατοικείται εδώ και χρόνια, οπότε και μία Αθηναική εταιρεία, είναι σε συζητήσεις προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά του. Η εταιρεία, επιθυμεί να το μετατρέψει σε παραδοσιακό τουριστικό οικισμό.

Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα,  μέχρι στιγμής το όνομα του χωριού δεν έχει γίνει γνωστό, αναμένεται όμως να ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις.

Πωλείται χωριό της Μεσαράς!

Ένα ολόκληρο χωριό που σήμερα έχει τελείως εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση για πώληση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για το συγκεκριμένο χωριό που για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε προς το παρόν το όνομα του (έως να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση) υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Αθηναϊκη εταιρεία να το αγοράσει και να το μετατρέψει σε πρότυπο παραδοσιακό τουριστικό οικισμό.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες του και δεν αποκλείεται εντός των ημερών οι δυο πλευρές να τα βρουν και να έχουμε θετικές εξελίξεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar ρενοβασιον

  σε οτι δεν υπαρχει ιδιοκτητης θα θεωρηθουν δημοσιοι χωροι! Δινονται και με αντιπαροχη οποιος το επθυμει. Οι χωριανοι ειναι καλοδεχουμενοι με ενιαιους ορους!

 2. avatar Δούκας

  Μάλιστα. Πωλείται. Από ποιόν πωλείται; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του χωριού;

 3. avatar Μουσταφά Αλή

  Είναι το χωριό Φαρί του δήμου Γόρτυνας σε υψόμετρο 400 μ. Απέχει από το Ηράκλειο 56 χλμ
  Διαδρομή: Ηράκλειο- Σίβα- Αγ. Βαρβάρα- διακλάδωση δεξιά στο 29 χλμ. του δρόμου εντός της Αγίας Βαρβάρας-Πανασός-Γέργερη –Νίβρυτος-Ζαρός-Κούρτες-Φαρί.
  Αναφέρεται το 1842 και στην απογραφή του 1881. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 οι κάτοικοι του ανέρχονται σε 1.
  Σήμερα είναι εντελώς εγκαταλελειμμένος.

 4. avatar user_2018

  μπορεί να είναι η Βιτσιλιά κοντά στο Λευκοχώρι και στα Πάρτιρα.

 5. avatar Charitos Zan

  ΠΟΛΙΤΕ ΕΓΚΑΤΕΛΙΜΕΝΟ ΧΟΡΙΟ ΣΤΙ ΚΡΙΤΙ ΠΛΙΘΙΣΜΟΣ ΚΡΙΤΙΣ ΕΞΑΚΟΣΕΣ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΚΡΙΤΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΚΚΑΤΟΜΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

 6. avatar Το Μανωλιο ο μπηχτης

  Το χωριό \"Στου Ράφτη\" είναι εγκατελημένο τώρα και σχεδόν 100 χρόνια, δεν υπάρχουν σπίτια μόνο χαλάσματα. Όλα τα κτίρια ήταν φυσικά πετρόχτιστα, είναι δύο τρεις που είχαν σπίτι από τους παππούδες και τα έχουν φτιάξει εξοχήκα.

 7. avatar Τοπικός Παρατηρητής

  \'Οπως διαβάζουμε ένα ολόκληρο χωριό στην Κρήτη που σήμερα έχει τελείως εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους του, βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση από τους ιδιοκτήτες του για πώληση σε μια Αθηναϊκή εταιρεία για να το μετατρέψει σε πρότυπο παραδοσιακό τουριστικό οικισμό.
  Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε και δεν διευκρινίζεται είναι ποιος μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ενός ολόκληρου χωριού. Μήπως κάποιος τσιφλικάς που του ανήκει το χωριό όπως στο παρελθόν;
  Δηλαδή θα πωληθούν εκτός από σπίτια και οικόπεδα και οι κοινόχρηστοι χώροι του χωριού (πλατείες/δρόμοι/εκκλησίες/κτλ.) καθώς και τα κτήματα που παραχωρήθηκαν από το κράτος στους κατοίκους για καλλιέργεια.
  Τι αναφέρεται για τέτοιες περιπτώσεις στο Ελληνικό σύνταγμα ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει