Ο τουρισμός γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη, με αποτέλεσμα οι επενδύσεις στη χώρα μας να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Η τουριστική βιομηχανία σήμερα αποτελεί μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων της εθνικής οικονομίας της χώρας μας και για αυτόν ακριβώς τον λόγο απαιτείται πλέον υψηλή ποιότητα προσωπικού και εξειδικευμένες γνώσεις. Με πηγές το υπό σύνταξη «αναπτυξιακό πρότυπο» της χώρας αλλά και πρόσφατες έρευνες για τις προοπτικές διάφορων κλάδων, επιλέξαμε 7 τομείς που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να «γεννήσουν» θέσεις εργασίας. Βασικό συμπέρασμα; Ευκαιρίες αποκατάστασης υπάρχουν, αρκεί να κινηθούμε σωστά και έγκαιρα για να τις εντοπίσουμε.

Τουρισμός: 220.000 θέσεις εργασίας στη δεκαετία

Ο τουρισμός υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 220.000 θέσεις εργασίας -τις περισσότερες από κάθε άλλο κλάδο- μέσα στην επόμενη 10ετία, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων. Δηλαδή, όσο αυξάνει η ζήτηση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, τόσο περισσότερες είναι και οι θέσεις που δημιουργούνται. Τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» (καταγραφής προσλήψεων και απολύσεων του υπουργείου Εργασίας) δείχνουν ότι οι προσλήψεις τους τελευταίους μήνες ξεπερνούν κατά χιλιάδες τις απολύσεις.

Ξεπερνούν τις 500 οι συνεργαζόμενες τουριστικές επιχειρήσεις

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας απορροφώνται από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας. Μέσα στο ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον των ξενοδοχείων, ο κατάλληλα καταρτισμένος Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων έχει τη δυνατότητα να ανελιχθεί σε ανώτατες θέσεις, σε όλα τα επιμέρους τμήματα. Όπλα του, εκτός από την άριστη γνώση του αντικειμένου, η ευγένεια, το χαμόγελο, η οργανωτικότητα και η δυνατότητα γρήγορης λήψης σωστών αποφάσεων. Το IEK ΔΕΛΤΑ 360 παρέχει στους σπουδαστές τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να σταδιοδρομήσουν ως αξιόλογα στελέχη σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιτυγχάνοντας υψηλές απολαβές. Σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, όπως reception, αίθουσα εκδηλώσεων και bar οι σπουδαστές προσομοιώνονται απόλυτα στο εργασιακό περιβάλλον. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει τη δραστηριότητα των σπουδαστών, μέσα από τις δεκάδες συνεργασίες με τουριστικές επιχειρήσεις. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 μέσα από μια διαδρομή 48 χρόνων, θεωρείται πλέον ως το εκπαιδευτικό ίδρυμα που αναβαθμίζει το θεσμό των ΙΕΚ, προσφέροντας βαθιά γνώση, κατάρτιση και εξειδίκευση, αλλά και σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Tουριστικός πράκτορας εν δράσει

Η διαδικασία οργάνωσης ενός ταξιδιού, από τις κρατήσεις μέχρι και την επιστροφή του ταξιδιώτη στην έδρα του, αποτελεί το αντικείμενο δουλειάς του εξειδικευμένου τουριστικού πράκτορα. Ανεξάρτητα αν πρόκειται για τουρισμό αναψυχής (leisure), επαγγελματικό τουρισμό (business) ή ειδικό τουρισμό (incentive), το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 παρέχει στους σπουδαστές τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να εξειδικευτούν ως περιζήτητα στελέχη στις τουριστικές επιχειρήσεις και σε οποιοδήποτε είδος τουρισμού.

Διεθνείς Πιστοποιήσεις

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει  τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να αποκτήσουν το Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN. Η Πιστοποίηση LRN, επιπέδου Higher Diploma – Level 6 Equivalent, είναι αναγνωρισμένη από τον βρετανικό φορέα OFQUAL.

Ετήσια προγράμματα εξειδίκευσης

Ο Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει κατά αποκλειστικότητα ετήσια προγράμματα επαγγελματιών. Παρέχουν συμπυκνωμένη και εξειδικευμένη γνώση που δεν προσφέρεται συνολικά από κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Απευθύνονται σε αποφοίτους σχολών και επαγγελματίες , οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό πεδίο και τις επαγγελματικές τους επιλογές. Το ετήσιο πρόγραμμα με τίτλο Professional Sommelier θα αποτελέσει το εργαλείο για κάθε επαγγελματία που θέλει να ανταπεξέλθει στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, με σκοπό η διεύρυνση των γνώσεων του και των δεξιοτήτων του να αποτελέσουν «όπλο» στη συγκεκριμένη αγορά. Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να κινείται με φινέτσα στους αμπελώνες του παλαιού και του νέου οινικού κόσμου. Οι καταρτιζόμενοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Post Graduate Diploma, Επιπέδου 7, από το διεθνή φορέα πιστοποιήσεων LRN κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Γραφείο Σταδιοδρομίας

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός που διαθέτει οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας, το οποίο εξασφαλίζει εγγυημένη πρακτική άσκηση για τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων.  Οι σπουδαστές στον τομέα του Τουρισμού εξασφαλίζουν πρακτική άσκηση σε ξενοδοχεία 5*, από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι σπουδών. Επιπλέον η απεριόριστη φήμη του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 δίνει προβάδισμα στους αποφοίτους της σχολής, οι οποίοι απασχολούνται ως επαγγελματίες στις καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Πρόκειται για το πρώτο ΙΕΚ της χώρας που έδωσε τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να έρχονται σε άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ΔΕΛΤΑ προσφέρει μια συνολική 360 εμπειρία με στόχο τη δημιουργία όχι μόνο έτοιμων επαγγελματιών, αλλά ολοκληρωμένων ανθρώπων! Με περισσότερες από 80 ειδικότητες σε 4 δομές – Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καλαμάτα – ο πλήρως ανανεωμένος Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα γενιά σπουδαστών! Μπες τώρα στο iekdelta360.gr και βρες το επάγγελμα που σου ταιριάζει!