Ένα ακόμη περιστατικό στο νοσοκομείο Λαμίας έρχεται να δείξει ότι η ελληνική περιφέρεια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της. Το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Λαμίας δεν διαθέτει γυναικολόγο όλο το 24ωρο, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα επείγοντα περιστατικά και φυσικά τους τοκετούς.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, εδώ και λίγες ημέρες οι εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες και έτσι η γυναικολογική κλινική λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα και μετά μέχρι το πρωί είναι χωρίς γιατρό.

Αν προκύψει επείγον περιστατικό πρέπει να πάει στη Λάρισα, στο Βόλο ή στην Αθήνα, αν και κάποιες φορές δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια. Έτσι έγινε και χθες το απόγευμα όταν έφθασε στο νοσοκομείο μια ετοιμόγεννη Ρομά, η οποία τελικά γέννησε με τη βοήθεια μαίας, αφού δεν υπήρχε γιατρός.

Για το σοβαρό αυτό θέμα και για τις ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν από τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Λαμίας, έχει ενημερώσει τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λαμίας Νικήτα Θεολογίτη και έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ο ποινικολόγος Γιώργος Δούμας. Τον κώδωνα του κινδύνου είχε κρούσει και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Λαμίας Δημήτρης Σφύρας, κάνοντας λόγο για «καταραμένο νοσοκομείο».