«Πρέπει να μελετηθεί καλά η αύξηση της στρατιωτικής θητείας»

Στο τραπέζι των συζητήσεων η εισήγηση των τριών στρατιωτικών σωμάτων


ΕΛΛΑΔΑ
13:58
01/07/2012
«Πρέπει να μελετηθεί καλά η αύξηση της στρατιωτικής θητείας»
17
loading

Ανοιχτό άφησε, για ακόμα μία φορά, το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο: «Μόλις ανέλαβα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βρήκα πάνω στο γραφείο μου την ομόφωνη εισήγηση όλων των επιτελείων, με την οποία προτείνουν ν’ αυξηθεί η στρατιωτική θητεία από τους 9 στους 12 μήνες. Δεν θα σας πω τώρα αν αντιμετωπίζω αυτό το ενδεχόμενο θετικά ή αρνητικά. Το θέμα είναι μεγάλο, έχει σοβαρές κοινωνικές παρενέργειες και πρέπει να μελετηθεί πολύ καλά απ’ όλες τις πλευρές, με δεδομένο ότι η βαθύτατη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα έχει καταφέρει βαρύτατο πλήγμα και στη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας μας».

Τα επιτελεία των τριών σωμάτων έχουν εισηγηθεί εδώ και καιρό την αύξηση θητείας, κι αυτό που απομένει είναι η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar eispraktoras

  τουλαχηστον 5ετη σκληρη στρατιωτικη θιτεια για τους ανδρες και 3ετη για τις γιναικες . και χορις αναβολαις και ρουσφετια.

 2. avatar mystery2009

  μηπως για να μειωθει και η ανεργεία προτεινεται η αυξηση της θητείας - τεχνητα τουλαχιστον γιατι όσοι ειναι στρατευμενοι δεν καταγραφονται ως ανεργοι και για ενα χρονικο διαστημα μετά από την απόλυση τους ???

 3. avatar The insider

  Tiνα πω ρε...μ αρέσει που βαζεται και αρνητικές στο προηγούμενο σχόλιο μου..Λες και έθιξα κανέναν..Με αυτά τα μυαλά να πορεύεστε..Και για να μην αφήσω αμφιβολία σας γνωστοποιώ ότι υπηρέτησα 14 μήνες στις ειδικές δυνάμεις χωρίς να είμαι πορωμένος ούτε και λούφας..Όπως χιλιάδες αλλά παλικάρια σε αυτή τη χώρα έτσι ώστε εσείς με της αρνητικές να μπορείτε να της βάζετε ελεύθερα....Ξαναλέω:Αύξηση της θητείας την συγεκριμένη στιγμή δεν είναι επίκαιρο!Όσες ελείψεις και να αντιμετωπίζουν οι μονάδες.

 4. avatar Γιάννης

  Κακά τα ψέματα αυτο βλέπουν οι Τούρκοι που δεν έχουμε γερό στρατό και δεν βλέπουν την ώρα και την στιγμή να ορμηξουν στην Ελλάδα πρέπει να γίνει η στρατιωτική θητεία σε 3 χρόνια για καλο ψήσιμο της νεολαίας στην δουλειά και την υπακοή, διαφορετικά θα μπουν οι Τούρκοι μέσα και δεν θα ξέρουμε που να κριφτούμε, έχει γεμίσει ο στρατός με αδελφουλες, καλο ψήσιμο και πολλα καψονια για την σκληραγωγησει του στρατού μας τελεία και παύλα.

 5. avatar The insider

  Εδώ η κοινωνία είναι ένα βήμα πριν την καταρευση,η μισή νεολαία της ελλάδος άνεργη,νοικοκοiρια υποφέρουν,η χώρα πάει για φούντο και αυτοί σκέφτονται να αυξήσουν την στρατιωτική θητεία ξανά!!!Εντελώς άκυρο όμως...!!!

 6. avatar Ελλάς Ελλήνων

  Ρε μεγάλε μην μιλάς χωρίς να ξες... Ποίοι μονιμάδες να δουλεύουνε,είναι ελάχιστοι πλέον γιατί ο στρατός έχει να πάρει επαγγελματίες σχεδόν 3 χρόνια.Με τις παραιτήσεις και τις αποστρατείες πλέον οι αριθμοί έχουν βαρέσει κόκκινο.!!Ρουσφέτι είναι το να έχεις 9 μήνες θητεία..με άδειες και κατάταξη κτλ,κτλ πάει στους 7..!!

  1. avatar makaros

   Μην ξεχνάς ότι δεν είναι επιλογή του πολίτη να καταταγεί!! Oπότε & μια μέρα να πραγματοποιήσει χάρη σας κάνει!!!
   Γι'αυτό άλλαξε το ψευδωνιμο & βγάλε την φωτο γιατί με τον αετό μόνο την Ελλάδα δεν συμβολίζει!!!
   Μου μάθατε όλοι βαζεται τη σημαία, ένα Ελλάς Eλλήνων & νομίζετε ότι είστε & πατριώτες!!!

  2. avatar makaros

   Μην ξεχνάς ότι δεν είναι επιλογή του να καταταγεί οπότε & μια μέρα να πραγματοποιήσει χάρη σας κάνει!!!
   Γι'αυτό άλλαξε το ψεφδωνιμο & βγάλε την φωτο γιατί με τον αετό μόνο την Ελλάδα δεν συμβολίζει!!

  3. avatar makaros

   Αν κρίνω απ'το όνομα & τη pic σου, είσαι 100% μονιμάς!!! Δηλ. μη παραγωγικό άτομο!!! Για πες μας λοιπoν... Σε ποια ρουσφέτια αναφέρεσαι?? Σ' αυτά που βάζουν οι μονιμάδες γιανα πάνε σε ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό?? η το αμετάθετο στην πoλή σου, μέσα στα 3 πρώτα χρόνια?? & στη τελική αν βάλει μέσων κάποιος στατιώτης καλά κάνει!!

  4. avatar makaros

   Πλάκα κανείς!!! Ποιος παρετηθηκε από τον στρατό?? Ποιοι είναι οι ελάχιστοι, οι ΕΠΟΠ??
   & σε πια θητεια & άδειες αναφερεσε?? Γιατί εγώ θυμάμαι να είχα άδεια 1.5μερα τον μήνα!!!
   Οποίος κάνει στρατιωτική θητεια να πληρώνεται όχι να κάνει την δουλειά των μονιμάδων
   υπηρεσίες, ασκήσεις & ότι άλλες αγγαροδουλειες υπάρχουν γιανα παίρνει 5 ευρώ/μήνα
   & να έχει τους ψυχωτικούς, ανεπροκοπους να διατάζουν!!

 7. avatar Dimopoulos

  Κύριε υπουργέ, πηγαίνετε στην κοιλάδα Μπεκάα της Συρίας (όπως κάνατε την δεκαετία 90) να βγάλετε τα στρατιωτικά σας απωθημένα και αφήστε τα Ελληνόπουλα να βρουν καμια δουλειά (στον ιδιωτικό τομέα).

 8. avatar makaros

  Tο ενδεχόμενο να δουλεύουν οι μονιμάδες το μελετήσατε καθόλου??
  ή έχετε τον στρατό μόνο για τα ρουσφέτια σας??

 9. avatar fotissara

  Δύο πράγματα να ρωτήσω ...
  Έτσι θα αντιμετωπίσετε την ανεργία ?
  Εσείς και τα παιδιά σας θα πάνε ποτέ φαντάροι ?
  Η ιστορία θα δείξει ............

 10. avatar ng

  Επιτελους ενας υπουργος που καταλαβε σε ποια χωρα ζει..

 11. avatar ngeo

  φιλε μάλλον δε ξέρεις τη είναι ο στρατός, αν θέλεις να γίνεις ράμπο να πας στις καταδρομές και στη ΜΎΚ, ο σκοπός του στρατεύματος είναι συγκεκριμένος, και το να κατηγορείς τους μόνιμους δε λέει τίποτα, κάνε πρώτα εσύ τη δουλειά σου χωρίς να κυνηγάς το I και άσε τους μόνιμους να κάνουν τη δικιά τους. οι μόνιμοι δεν είναι έφεδροι να κάνουν 5 μέσα 2 εξο, είναι επαγγελματίες και κάνουν της υπηρεσίες τους και αυτοί, όμως δε φτάνουν, εκτός και αν θέλεις να τους έχεις 5 μέρες μέσα και 2 έξω. αν λιγότερα λαμόγια κυνηγούσαν το I τότε ίσος να μη χρειάζονταν αύξηση της θητείας.εγώ υπηρέτησα 20 μήνες δόκιμος στις καταδρομές, όλη μου η θητεία ήταν σε νησί εκτός από το καιρό της ΣΕΑΠ και του ΚΕΔ, δηλαδή 15 μήνες παραμεθόριο, και μαζί μου πολύ άλλοι, και σε πληροφορο ότι στα αλλά όπλα την έχουν πολύ μα πολύ καλά, και παρ όλα αυτά μερικοί αντί να κάνουν το χρέος τους κοιτάν να βάλουν το βίσμα και να βγουν I , αυτοί λοιπών που δεν έχουν ούτε το ένα ούτε το άλλο τη τρώνε και τη πληρώνουν. με αποτέλεσμα να κάνουν της υπηρεσίες που θα έπρεπε να κάνουν όσοι εξερέθηκαν. όσοι με λίγα λόγια είναι οι ΜΆΓΚΕΣ και δε ντρεποντε και να το κρύψουν κι όλα.

 12. avatar Giwrgos296

  οχι το οτι κοιμομαστε ολη μερα και σκοπια και αγγαρεια ειναι στρατιωτικη εκπεδευση,δεν υπαρχει εκπεδευση,ολοι οι μονιμοι ειναι με κοιλιες,περισσοτερο για νταληκεριδες κανουν παρα για στρατο

 13. avatar ngeo

  αν σκεφτόντουσαν λιγότεροι έτσι, δε θα χρειζονταν η αύξηση. βλέπεις όμως το να είσαι γιώτας, για μερικούς είναι μαγκιά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει