Στην πρώτη κίνηση για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα προχωρεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι.

Πρόκειται για την κατάργηση ή τη συγχώνευση 60 Οργανισμών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η συζήτηση για την τροποποίηση του Μνημονίου.

Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει ήδη και προβλέπει άμεσο λουκέτο με μια μόνο υπουργική απόφαση από τον αρμόδιο υπουργό και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ό, τι αφορά τους εργαζόμενους σε αυτούς τους φορείς, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εφαρμόσει ένα τριπλό σύστημα:

– Απόλυση των συμβασιούχων με τη λήξη της σύμβασης που έχουν υπογράψει, οποτεδήποτε και αν αυτή λήγει.
– Μετάταξη των μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου.
– Επαναφορά του θεσμού της εφεδρείας για τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Το σχέδιο, όπως αναφέρει το Έθνος, περιλαμβάνει λουκέτα και μάλιστα άμεσα μέσα στο καλοκαίρι για οργανισμούς που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης, που απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζομένους.

Κορυφαία θέση στη λίστα της κυβέρνησης για το πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων καταλαμβάνουν οι παρακάτω δημόσιοι οργανισμοί: Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Σύνθεση», Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας «Αθήνα» Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Κοινωνικές Συνετεριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Εδρα», Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αλθαία», Αθλητικό Κέντρο Χανίων, ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, «Αλληλεγγύη», Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, «Συν-ειρμός», Ωδείο Αθηνών, Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, ΙΑΣΙΣ, Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης,Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακχαρώδη Διαβήτη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.