Ομόφωνα η γενική συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου Αγρινίου, κατήγγειλε την «αυταρχική και αυθαίρετη συμπεριφορά» του διοικητή του νοσοκομείου για σειρά ζητημάτων.

Το σημαντικότερο θέμα που απασχόλησε την συνέλευση των γιατρών, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, ήταν αυτό της συμπεριφοράς του διοικητή απέναντι σε γιατρούς καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει και να καταγγείλει την «αυταρχική και αυθαίρετη συμπεριφορά του» για μια σειρά από θέματα που απασχόλησαν τους εργαζόμενους ιατρούς όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τα θέματα αυτά, όπως τα παραθέτουν οι ίδιοι οι γιατροί, είναι τα παρακάτω:

« Οι περικοπές εφημεριών των γιατρών του εργαστηριακού τομέα σε σημείο που υπήρξαν μέρες όπου τμήματα ήταν ακάλυπτα από επιμελητές γιατρούς π.χ. αιμοδοσία ή καλύπτονταν με ανειδίκευτο ιατρό πχ μικροβιολογικό, κάτι που είναι παράνομο.

Οι εντολές προς ιατρούς να καλύψουν τμήματα και κλινικές παρά τη θέληση τους και πέρα από αυτά που ορίζει ο νόμος περί αριθμού των εφημεριών δηλαδή απλήρωτη και καταναγκαστική εργασία.

Οι εντολές για μετακίνηση γιατρών της παθολογικής κλινικής παρά την άρνηση του διευθυντή της και των γιατρών της προς το νοσοκομείο Μεσολογγίου για επιπλέον εφημερίες τους πέρα από αυτές που ορίζει ο νόμος.

Οι μετακινήσεις γιατρών από περιφερειακά ιατρεία που υπάγονται στο νοσοκομείο μας προς το νοσοκομείο Μεσολογγίου σε θέσεις που δεν προβλέπονται από τον αντίστοιχο οργανισμό, δίκην τιμωρίας γιατί δεν πειθάρχησαν στις απαιτήσεις του διοικητή.

Οι διώξεις και οι μηνύσεις προς τους συναδέλφους ιατρούς καρδιολόγους Τζιόβα Αριστείδη και Γραμματικόπουλο Κυριάκο επειδή αρνήθηκαν να εκτελέσουν πέραν του νομίμου ορίου, εφημερίες.

Οι απλήρωτες εφημερίες αλλά και οι περικοπές που έγιναν από τον διοικητή των δεδουλευμένων μας για τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί και με άλλα παραδείγματα, απλά ελπίζουμε ότι έφθασε η ώρα να μπει ένα φρένο μιας και πιστεύουμε ότι η τιμή, η υπόληψη και η αξιοπρέπεια μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη.»