Στην πρόσληψη 79 ιδιωτών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης προχώρησε σήμερα η Πυροσβεστική.

Η διάρκεια απασχόλησης είναι 4 μήνες και 13 ημέρες από 18-06-2012 ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και πάντως όχι πέραν της 31-10-2012.

Οι προσλαμβανόμενοι θα κληθούν να υπογράψουν εντός τακτής σύντομης προθεσμίας, σχετική σύμβαση εργασίας στην οποία θα μνημονεύεται ότι έλαβαν γνώση της παρούσας απόφασης πρόσληψης και ανεπιφύλακτα αποδέχονται τους όρους αυτούς και πρακτικό εμφάνισης και ανάληψη υπηρεσίας.

Οι προσλαμβανόμενοι θα εκτελούν εργασία κατ’ αρχήν στην περιοχή Αττικής και όταν οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλουν, σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας.
Δάνειο 200 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ από το ΕΤΕΑΜ

Την αποδέσμευση κεφαλαίων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) για τη χορήγηση δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ ενέκρινε ο υπουργός Εργασίας κ. Αντ. Ρουπακιώτης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το δάνειο θα αποπληρωθεί από το ΙΚΑ -ΕΤΑΜ εντόκως, στο ΕΤΕΑΜ, η δε διάρκειά του ορίζεται από την 18/06/2012 έως την 02/07/2012. Το επιτόκιο, με το οποίο βαρύνεται το δάνειο, αντιστοιχεί με το ποσοστό απόδοσης του «Κοινού Κεφαλαίου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων» που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης.