Με ταχύτατους ρυθμούς υλοποιούνται τα έργα στην περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια υπογραφής των συμβάσεων κατασκευής δύο οδικών έργων που αφορούν την Κορινθία και την Αρκαδία, οι προϋπολογισμοί και των δύο φτάνουν τα 22 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα, για την προσβασιμότητα και την ανάπτυξη δύο κρίσιμων περιοχών της περιφέρειας, τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Το πρώτο στην Κορινθία, αφορά την οδική σύνδεση της Νεμέας με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης και το δεύτερο στην Αρκαδία αφορά το δρόμο Τρίπολη – Άστρος στο προβληματικό τμήμα Ελαιοχώρι – Κουμπίλα και Κουμπίλα – Λουλούδι, που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα της Κυνουρίας μαζί με την παράκαμψη Κάτω Δολιανών, που όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης βρέθηκε λύση: έχει ενταχθεί σε τομεακό πρόγραμμα και αναμένεται η δημοπράτησή του.

Μιλώντας για την περιοχή της Νεμέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη διευκόλυνση πρόσβασης στην περιοχή της Νεμέας, στο φράγμα του Ασωπού και στην παραλιακής ζώνης της Κορινθίας. Χαρακτηριστικά τόνισε τη σημασία του οδικού έργου για τον τουρισμό, λόγω των πολλών και κυρίως σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων, αλλά και της αγροτικής οικονομίας με την πληθώρα των καλλιεργειών, όπως των αμπελιών.

Για το οδικό έργο πρόσβασης στην Κυνουρία, ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι βήμα βήμα ολοκληρώνεται η οδική πρόσβαση προς το Άστρος, ένα έργο πολύπαθο που ταλαιπώρησε τους πολίτες για πολλά χρόνια. Κατ’ αυτό τον τρόπο επισήμανε, δίνεται νέα ώθηση στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας και στον τομέα του τουρισμού, αλλά και της αγροτικής οικονομίας μετά και την πρόβλεψη υδροδότησης της περιοχής από το φράγμα του Αναβάλου.