Γεννημένη στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Βύρωνα. Μπορεί σήμερα να είναι μία πάρα πολύ καλή ηθοποιός, όμως δούλεψε για πολλά χρόνια και στο χώρο της εκπαίδευσης αφού είναι και δασκάλα. Φοίτησε στη δραματική σχολή του Κάρολου Κουν και ερμήνευσε πολύ κωμικούς ρόλους όπως της «Ασπασίας» στη Ντόλτσε Βίτα και της «Κορίνας» στα Εγκλήματα. Έπαιξε μέχρι και τραγικούς ρόλους όπως για παράδειγμα της «Ελένης» στο Χαρά αγνοείται.

Είναι μια ηθοποιός που πολλοί θέλουν να παρακολουθούν καθώς, όπως λένε, σε κάθε ρόλο της καταφέρνει να κάνει το κοινό της να την αγαπήσει. Φέτος, η τελευταία της συμμετοχή ήταν στη σειρά «Πίσω στο σπίτι», στην οποία υποδυόταν την κλασική μέση Ελληνίδα.

Της προτάθηκε όμως να παίξει στην Επίδαυρο, κάτι που εκείνη αρνήθηκε. Η ηθοποιός, ύστερα από μια αρκετά κουραστική τηλεοπτική σεζόν, προτίμησε να ξεκουραστεί μαζί με την οικογένειά της. Συνήθως, προτιμά να ξεκουράζεται σε ένα σπίτι που έχει αγοράσει στις Μηλιές Πηλίου και γι’ αυτό όποτε βρίσκει χρόνο το επισκέπτεται.

Η Μαρία Καβογιάννη, όπως ανέφερε στο newsbeast.gr, προτίμησε γι’ αυτή την εποχή να ξεκουραστεί για λίγο καθώς υπάρχουν σενάρια που θέλουν το «Πίσω στο σπίτι» να συνεχίσει να προβάλλεται για δεύτερη τηλεοπτική σεζόν.
Κάτι που ακουγόταν και πριν από κάποιο καιρό, για το οποίο μάλιστα η ηθοποιός αναφέρει ότι κάτι μαθαίνει αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα στην τηλεόραση, δεν θα ήθελε να μπει στη διαδικασία να μιλήσει. «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το κανάλι θέλει πολύ να συνεχίσουμε, και εμείς θέλουμε αλλά θα δούμε τι θα γίνει».

Η ηθοποιός, γενικότερα, είναι από τους ανθρώπους που είναι πάντα πολύ χαμηλών τόνων και γι’ αυτό έχει επιλέξει όλα αυτά τα χρόνια να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το ξεκίνημα της καριέρας της πάντως δεν ήταν καθόλου εύκολο. «Δεν μου ήρθαν καθόλου εύκολα τα πράγματα στη δουλειά», όπως έχει παραδεχτεί αφού πήγε και σε οντισιόν και δεν την πήραν, και πόρτες χτύπησε, οι οποίες δεν άνοιξαν ποτέ αλλά εκείνη συνέχιζε να το παλεύει. Γι’ αυτό θεωρεί ότι οι νέοι πρέπει να συνεχίσουν, αν και είναι πάρα πολύ δύσκολο λόγω της εποχής, να αγωνίζονται και να έχουν στόχους.

Επέλεξε συνειδητά να ξεκουραστεί με την οικογένειά της και να μείνει στο πλευρό τους ενώ δεν ετοιμάζει κάτι για το καλοκαίρι. Φυσικά στον ελεύθερό της χρόνο, διαβάζει βιβλία και ενημερώνεται για τα δρώμενα. Έχει επηρεαστεί από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και στεναχωριέται που καθημερινά εκατοντάδες πολίτες χάνουν τη δουλειά τους αλλά δε μπορεί να κάνει κάτι για να το αλλάξει. Εύχεται μόνο κάποια στιγμή στο μέλλον, να αλλάξουν τα πράγματα και οι νέοι να μην είναι αναγκασμένοι να φεύγουν από τη χώρα τους για να φτιάξουν τη ζωή τους.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».