Ακόμη και η κραταιά βιομηχανία του σεξ φαίνεται πως κλονίζεται στην Ελλάδα της κρίσης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, οι Έλληνες δεν έχουν πλέον ούτε χρήμα – αλλά μάλλον ούτε και όρεξη – για ροζ περιπέτειες!
Οι ρεπόρτερ του πρακτορείου επισκέφθηκαν την έκθεση Athens Erotic Dream, και έκαναν έρευνα σχετικά με τις… ερωτικές δαπάνες των Ελλήνων.

Η πρώτη διαπίστωση ήταν ότι έχει μειωθεί πολύ ο κόσμος που επισκέπτεται την έκθεση, αλλά και ο αριθμός των εκθετών.

Όπως δήλωσε ο διοργανωτής της έκθεσης, Γιώργος Χρυσοσπάθης «είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε ακόμα και να πληρώσει 15 ευρώ που είναι η είσοδός στην έκθεση».

Η κρίση, πάντως επεκτείνεται και πέρα από το εκθεσιακό κέντρο. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι μόνο το ένα τέταρτο των 300 έως 400 sex shops, που υπήρχαν κάποτε στην Αθήνα έχουν επιβιώσει της κρίσης.

Ο κλάδος αποτελείται κυρίως από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τους αλλοδαπούς προμηθευτές και αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από το εξωτερικό. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι στην Ελλάδα το sex shop εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού και τα καταστήματα είναι κρυμμένα σε μικρούς δρόμους σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Ακόμη και ο τομέας των ερωτικών ταινιών πλήττεται από την κρίση, καθώς η παραγωγή των ταινιών έχει συρρικνωθεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.