Προς τιμήν του αδικοχαμένου σμηναγού Μπαλταδώρου αναρτήθηκαν οι σημαίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου από τρεις νεαρούς πριν λίγες μέρες, όπως λένε οι ίδιοι.

Μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, ο ένας από τους τρεις νεαρούς που τοποθέτησαν τη σημαία, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στους Φούρνους Ικαρίας, ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, περιέγραψε πως η κίνησή τους ήταν μία απόφαση που έλαβαν αυθόρμητα.

«Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ», δηλώνει ο νεαρός, σημειώνοντας πως «ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Μπαλταδώρου».

Όπως περιγράφει, «ξεκινήσαμε την Παρασκευή, στις 11 το πρωί και την πρώτη σημαία τη βάλαμε στο μικρό Ανθρωποφάγο, μετά στο Μεγάλο Ανθρωποφάγο, στο Ασπρονήσι, στο Μακρονήσι και τέλος στο Πετροκάραβο. Τελειώσαμε 4 στις απόγευμα. Το στεφάνι το ρίξαμε στο Πρασονήσι πριν βάλουμε την πρώτη σημαία».

Μάλιστα, όπως είπε, «το Σάββατο το μεσημέρι πήγαμε να δούμε αν είναι εκεί οι σημαίες και ήταν και στα 5 νησιά, δεν είχαν πέσει».

Όπως δήλωσε «δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε, ούτε κόμματα. Το κάναμε για τη σημαία και την πατρίδα».

«Δεν έγινε για να προκαλέσουμε τους Τούρκους, άσχετα με το τι έχουν κάνει αυτοί» σημείωσε.