Ψυχολογικές επιχειρήσεις των Τούρκων εξετάζει η ελληνική πλευρά

«Για το ότι τρεις πολίτες ανέβασαν μια σημαία και βγάζουν μια σέλφι εξετάζεται»


ΕΛΛΑΔΑ
14:45
16/04/2018
Ψυχολογικές επιχειρήσεις των Τούρκων εξετάζει η ελληνική πλευρά
7
loading

Ακόμα και το ενδεχόμενο ψυχολογικών επιχειρήσεων από πλευράς της Τουρκίας εξετάζουν οι στρατιωτικές Αρχές στην Αθήνα, ως προς τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, που ανέφερε σε πάνελ πως η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε σημαία που ανέβασαν Έλληνες σε νησίδα στο Αιγαίο.

Καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή που ρωτήθηκε σχετικά από το news.gr τόνισε συγκεκριμένα: «Το ψάχνουμε αλλά η κίνηση Τούρκων δεν επιβεβαιώνεται. Τώρα αν μιλάει ο τούρκος πρωθυπουργός πριν από χρόνια… Δεν προσδιόρισε χρόνο και το "Didim" είναι στις ακτές της Τουρκίας.

Σαφώς όλα είναι στο πλαίσιο ψυχολογικού πολέμου και ο πλέον αδαής θα το καταλάβαινε.

Για το ότι τρεις πολίτες ανέβασαν μια σημαία και βγάζουν μια σέλφι εξετάζεται. Είναι οι Ανθρωποφάγοι; Οι νησίδες Ανθρωποφάγοι είναι στο σύμπλεγμα των Φούρνων. Πας με καραβάκι από τους Φούρνους. Δεν κατοικούνται οι Ανθρωποφάγοι. Είναι μεταξύ Σάμου και Ικαρίας. Είναι μακρυά από την Τουρκία».

Γεγονός είναι πως η Αθήνα εξετάζει την όλη υπόθεση με μεγάλη προσοχή καθώς πέρα από το γεγονός πως αρχικά φάνηκε να αιφνιδιάζεται από τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, ο μηχανισμός που ενεργοποιήθηκε τάχιστα, φαίνεται να δίνει σε ένα πρώτο έλεγχο αναφορά, σύμφωνα με την οποία δεν εντοπίστηκε τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα ή ενέργειες εκ μέρους της τουρκικής ακτοφυλακής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Τηλεθεατής

  Απώτερος σκοπός των Τούρκων ,όπως έχει δείξει η διαχρονική συμπεριφορά τους, είναι να δημιουργήσουν “κλίμα” που θα εκμεταλλευθούν για να αναγκάσουν την Ελλάδα να αρχίσει διμερείς διαπραγματεύσεις ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν συνκυριαρχία και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της ΑΟΖ της Ελλάδος. Παράλληλα προσπαθούν να τορπιλίσουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να λύσει χρονίζοντα προβλήματα με άλλους γείτονες (Αλβανία, Σκόπια).
  Μεγάλη βοήθεια στην προσπάθεια τους έχει προσφέρει η στείρα αντιπολιτευτική στάση των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων, που επιλέγουν αυτή την τακτική αντί για την εθνική συνεννόηση.
  Κάποιος Τούρκος το είχε πει ξεκάθαρα πριν λίγο καιρό στο ακροατήριο του : Πρέπει να εκμεταλλευθούμε κατάλληλα την εσωτερική κατάσταση της Ελλάδας.

 2. avatar Sv7n

  Απλα περιμένουν να κάνουμε την πρώτη κίνηση για να μπουκάρουν και να λένε μετά αυτοί ξεκίνησαν.

 3. avatar ΕΞΑΝΤΑΣ

  Η πολύ καλή ενημέρωση για κάθε
  κίνηση κι εξέλιξη ανά την επικράτεια που έχουν οι υπεύθυνοι στην γείτονα χώρα θα πρέπει να προβληματίσει πολλούς υπεύθυνους στην προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας.

 4. avatar Συμπεριφορά Γκρίζων λύκων

  Οι Τούρκοι παίζουν το παιχνίδι τους. Επειδή ξέρουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ανόητοι που τους πιστεύουν. Αυτοί νομίζουν ότι έτσι αντιπολιτεύονται την Ελληνική κυβέρνηση!

 5. avatar Μστ

  Το ότι η στρατιωτική ηγεσία δεν έχει ιδέα ότι έλληνες πολίτες και τούρκοι κομάντος αναλαμβάνουν δράση, λέει πολλά για την ανικανότητα τους.!!!

 6. avatar έλεος πια

  Aς σοβαρευτούμε , ας αφήσουμε τις αρλούμπες του καναπέ,
  και ας αφήσουμε την υπεύθυνη στρατιωτική ηγεσία τουλάχιστον
  να κάνει τη δουλειά της. Οι στοιχειώδεις γνώσεις των νέων ελλήνων
  απαιτούν να γνωρίζουμε ότι ο ψυχολογικός πόλεμος σκοπό έχει να σε
  βάλει στο τρυπάκι του εχθρού σου.

  1. avatar Μ.

   Ακριβώς έτσι!
   Ο ψυχολογικός πόλεμος ειναι εν εξελίξει.
   Δεν χρειάζεται να μας παίζουν στα δάκτυλά οι Τούρκοι!
   Ψυχραιμία, ενότητα, να μην λέμε πολλα, ιδιαίτερα τα δημόσια και πολιτικά πρόσωπα και να αφήσουμε αυτους που πρέπει να κάνουν αυτο που έχουν ταχθεί να κάνουν!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει