Πέθανε και ακόμα να εγκρίνουν τα φάρμακά του

Απίστευτη αναλγησία απέναντι σε καρκινοπαθή


ΕΛΛΑΔΑ
21:55
11/05/2012
Πέθανε και ακόμα να εγκρίνουν τα φάρμακά του
5
loading

Μία απίστευτη ιστορία που καταδεικνύει την αναλγησία των μηχανισμών υγείας και περίθαλψης απέναντι σε ασθενείς που χρήζουν άμεσης βοήθειας,  είναι αυτή ενός 60χρονου καρκινοπαθή από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 40 ημέρες και ακόμα ο ΕΟΠΥΥ δεν τον είχε ενημερώσει σχετικά με την έγκριση των φαρμάκων του.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, η περιπέτεια για τον 60χρονο άρχισε με την ενοποίηση των ταμείων όταν το ΤΕΒΕ που ήταν ασφαλισμένος εντάχθηκε στο ΕΟΠΥΥ.

Όσο ήταν στο Ταμείο Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος έπαιρνε κανονικά τα πανάκριβα φάρμακα για την αντιμετώπιση του καρκίνου με το βιβλιάριο του.

Μόλις λοιπόν ενοποιήθηκαν τα ταμεία για να του τα δώσουν του ζήτησαν την πρώτη και την τελευταία βιοψία. Ο 60χρονος τα προσκόμισε άμεσα. Τότε οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ του είπαν πως για να τα πάρει θα πρέπει να περάσει επιτροπή συνταγογράφησης.

Ο άνθρωπος χωρίς δεύτερη κουβέντα είπε θα περιμένω.

Η αρρώστια όμως τον λύγισε και πριν από 40 μέρες έφυγε από την ζωή χωρίς ακόμα να τον έχουν ενημερώσει για το πότε θα περάσει από την επιτροπή αυτή για να μπορέσει να πάρει τα φάρμακα που ήταν ακριβά και δεν μπορούσε να τα πληρώσει.

Το διάστημα το οποίο έμεινε χωρίς φάρμακα για κάποιους ειδικούς που ξέρουν την περίπτωση θεωρούν πως ήταν καθοριστικό για την ζωή του.

Βέβαια λόγω της ασθένειας κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα γινόταν ακόμα και αν τα είχε πάρει, όμως το ανάλγητο σκληρό γραφειοκρατικό κράτος στέρησε σε ένα άνθρωπο το δικαίωμα της ελπίδας να παλέψει με την αρρώστια του και να επιμηκύνει το χρόνο της ζωής του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.

  Άλλο ένα \"μετάλειο\" που πρέπει να καρφωθεί στο στήθος του μεγάλου μεταρρυθμιστή της υγείας, του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο στόχος του να μειωθούν οι δαπάνες της υγείας με τον θάνατο των ασφαλισμένων επιτυγχάνεται.

  1. avatar Finkelstein

   @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.
   Θέλεις να τα βάλεις με τον Λοβέρδο? Δικαίωμά σου. Αν όμως θέλεις πραγματικά να είσαι δίκαιος να τα βνάλεις και με όλα αυτά τα αμέτρητα λαμόγια τους γιατρούς που κάνουν 5.000 συνταγογραφήσεις την εβδομάδα έκαστος για να κάνουν την μπάζα τους. Όχι μόνο παρανομούν αλλά μπλοκάρουν και το σύστημα. Εκτός κι αν νομίζεις ότι το σύστημα υγείας της Ελλάδας έχει ένα εκατομμύριο ελεγκτές. Το ότι το θέμα ΥΓΕΙΑ στην χώρα μας είναι είναι μπάχαλο είναι προφανές αλλά δεν είναι μόνο ευθύνη του ίδιου του Υπουργού αλλά και των αμέτρητων επιτήδειων που μπροστά στο κέρδος τους δεν λογαριάζουν ούτε καρκινοπαθείς αλλά ούτε και τον ίδιο τον Χριστό.

 2. avatar an

  αν ήταν αλλοδαπός θα ξεσηκώνονταν οι \"προοδευτικές\" δυνάμεις...

  1. avatar tsakman36

   αν ήταν αλλοδαπός θα του το δίναν αμέσως !!

 3. avatar Kitsos

  Ντροπή σε όλους μας... που το επιτρέπουμε να σημβαίνει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει