Άνοιξε πριν λίγα λεπτά η Πανεπιστημίου καθώς φαίνεται πως ολοκληρώνεται η συγκέντρωση των διαδηλωτών που κατέληξε στην Βουλή.

Πριν από λίγο αποχώρησαν από τον χώρο της πλατείας Συντάγματος, οι ομάδες αριστεριστών και αναρχικών που παρέμεναν στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Κατά την αποχώρησή τους έβαλαν φωτιά σε προεκλογικό περίπτερο του κόμματος «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» το οποίο βρισκόταν στο πεζοδρόμιο της πλατείας απέναντι από την αφετηρία του τραμ. Η φωτιά σβήστηκε από άντρες της Πυροσβεστικής, ενώ το περίπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι ομάδες αυτές είχαν παρακολουθήσει την πορεία από το Μουσείο προς το Σύνταγμα, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. Συμμετείχαν οργανώσεις της Αριστεράς, πρωτοβάθμια σωματεία και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και είχαν ξεκινήσει από την πλατεία Κοτζιά μαζί με τη βουλευτή της γερμανικής Αριστεράς, Χαϊκεν Χέλσεν.

Τη συμπαράστασή τους στη σημερινή συγκέντρωση των συνδικάτων εξέφρασαν με δηλώσεις, που ακούστηκαν στον χώρο της συγκέντρωσης, συνδικαλιστικά στελέχη των ευρωπαϊκών συνδικάτων, κυρίως ιταλικών και πορτογαλικών.