Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλη την Κρήτη με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις του νησιού για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Στο Ηράκλειο το Εργατικό Κέντρο έχει προγραμματίσει εκδήλωση για την απονομή των βραβείων παιδικής ζωγραφικής που προκήρυξε το ΕΚΗ. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει απεργιακή συγκέντρωση .

Στο Ρέθυμνο το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει εκδήλωση στο Μπραχίμο, στο Πέραμα Μυλοποτάμου, γενέτειρα του πρωτεργάτη του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς Σταύρου Καλλέργη. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Μυλοποτάμου και των Εργατικών Κέντρων Κρήτης με κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Σταύρου Καλλέργη.

Στα Χανιά στις 10 το πρωί το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και καλούν τους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις.

Στο Λασίθι το Εργατικό Κέντρο του νομού σε συνεργασία με συνδικάτα εργαζομένων και τοπικούς φορείς διοργανώνουν στις 10 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Κινητοποιήσεις έχει προγραμματίσεις και το ΠΑΜΕ. Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων, ενώ στο Ηράκλειο ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια επίσης ώρα στην πλατεία Ελευθερίας.

Κάλεσμα επίσης για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει στους πολίτες το ΠΑΜΕ Ρεθύμνου. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 έξω από το Δημαρχείο.