Για σήμερα είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η μήνυση που κατέθεσαν εννέα πολίτες, ενάντια στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιο, για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Αιτία είναι άρθρο του 2015 του μητροπολίτη με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!» που αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία, προτρέποντας την υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση και έμπρακτη αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων.

Τον Δεκέμβρη του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έγραψε ένα άρθρο στο οποίο ανέφερε: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!».

«Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!», σημειωνόταν.

Όπως αναφέρει στο προσωπικό του blog ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει: «Κατηγορούμαι, ότι “με πρόθεση μέσω διαδικτύου…προέτρεψα σε πράξεις ή ενέργειες, που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, και βία κατά ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων ….{.

Το αδίκημα, για το οποίο και θα δικασθώ, είναι η αρνητική στάση μου ως προς τους ομοφυλοφίλους! Η προτροπή μου «φτύστε τους», όπως δημοσιεύθηκε στο Blog (βλ. 09.12.2015), όπως αποδείχθηκε, τους ενώχλησε πολύ!

Μήπως όμως και εμάς δεν μας ενώχλησαν είτε κάποιες προκλητικές φωτογραφίες τους, είτε τα Gay’s Parties, τα οποία με τόση υπερηφάνεια παρουσίαζαν;

Παραδιδόμεθα, λοιπόν, στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, την οποία τιμάμε και στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη!

Παραδιδόμεθα στα χέρια των μισούντων ημάς! Ας δείξουν όλη τους την κακία επάνω μας».