Την περικοπή δρομολογίων από και προς Βόρειες Σποράδες έχει ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Hellenic Seaways.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, oι περικοπές, αν εγκριθούν, θα ισχύσουν από 23 Απριλίου και για τα ταχύπλοα, αλλά και για το συμβατικό πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή Σποράδες – Βόλος.

Γι’ αυτό το δρομολόγιο η εταιρία αιτείται να πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα Βόλος – Σποράδες – Βόλος, ένα Βόλος- Σποράδες με παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Σκοπέλου και ένα την επόμενη από Σποράδες προς Βόλο.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σκιάθου Νίκου Πλωμαρίτη, πραγματοποιήθηκε πανσκιαθίτικη συγκέντρωση στο Μπούρτζι. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής σε δηλώσεις του στην efimerida sporades.blogspot.com είπε: «Είναι αδιανόητο να βρίσκονται οι δήμαρχοι προ τετελεσμένων γεγονότων σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια.

Είναι ανόητο και αδιανόητο να ονομάζουμε τον Τουρισμό «βαριά βιομηχανία» και να μην γνωρίζει ο επισκέπτης πότε και αν θα γυρίσει στον τόπο του.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δρομολόγια όλο τον χειμώνα και στην αρχή της τουριστικής σεζόν να περικόπτονται».