Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Ιωαννιτών εφαρμόζοντας πιστά όσα ορίζει η νομοθεσία και πριν ακόμη κινηθούν οι διαδικασίες από το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε σε ενδελεχείς ελέγχους σχετικά με την καταβολή επιδομάτων και τη χορήγηση βιβλιαρίων υγείας.

Σύμφωνα με το τοπικό σίκτυο epiruspost.gr, αποτέλεσμα των ενεργειών της ίδιας υπηρεσίας ήταν να τεθεί σε αναστολή η χορήγηση επιδομάτων σε δεκάδες περιπτώσεις και συνάμα να γίνει αφαίρεση βιβλιαρίων υγείας.

Συγκεκριμένα:

– Τον Δεκέμβριο του 2011 το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων που χορηγούνταν στο Νομό Ιωαννίνων ανέρχονταν στο ποσό των 2.045.000 ευρώ. Ύστερα από τους ελέγχους που έγιναν και την αναστολή στην οποία τέθηκαν δικαιούχοι το σύνολο των επιδομάτων φτάνει στο ποσό του 1.805.000. Μειώθηκε δηλαδή κατά 240 χιλιάδες ευρώ.

– Οι δικαιούχοι των επιδομάτων που τέθηκαν σε αναστολή έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες επιτροπές οι οποίες θα αποφανθούν για τη συνέχισή τους ή την οριστική διακοπή.

– Ύστερα από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας αφαιρέθηκαν τα βιβλιάρια υγείας σε τριακόσιες περιπτώσεις, κυρίως ομογενών, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Αποδεικνύεται λοιπόν πως η Υπηρεσία σε κανένα σημείο δεν ολιγώρησε, αλλά αντιθέτως εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες του Νόμου προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους τα αποτελέσματα των οποίων είναι πλέον ορατά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.