Οι θρύλοι, τα μυστήρια και η μαγεία είναι τα βασικά μοτίβα γύρω από τα οποία περιστρέφεται η πλοκή του πρώτου μυθιστορήματος μυθοπλασίας του Jason Arkley, που κυκλοφορεί και στη χώρα μας. Ο τίτλος του, «Εκλεκτός και Ευλογημένος, Η προφητεία».

Ο αναγνώστης μεταφέρεται σε μια πόλη της Σκωτίας όπου μια χειμωνιάτικη νύχτα ο δεκαπεντάχρονος Τρίσταν Μπάπτιστα ανακαλύπτει πως οι τσιγγάνοι της φυλής του είναι ευλογημένοι με το χάρισμα της μαγείας και πως ο ίδιος σχετίζεται άμεσα με την προφητεία που άλλαξε τις ζωές πολλών ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ώρα για τον Μπάπτιστα να επιστρέψει στην Μπριτάνεα, τον τόπο που γεννήθηκε, έχει πλέον φθάσει.

Με την βοήθεια του Λοχ Νις, επιστρέφει στην πατρίδα του και μαθαίνει την πραγματική ζωή των τσιγγάνων, βλέπει την έχθρα που υπάρχει με τους μάγους, την άλλη ισχυρή φυλή της Μπριτάνεα και αποκτά φίλους σαν τον Κάσπαρ, την Δάφνη και ένα πήγασο που κάποτε έσερνε την άμαξα του θεού Ήλιου.

Όμως μία δυνατή κραυγή και ένα αναίσθητο σώμα χαλάνε την ηρεμία του τόπου. Κάποιος ματιάζει τους τσιγγάνους της Ρόμα και κλέβει τις δυνάμεις τους. Οι άνθρωποι της φυλής νιώθουν να απειλούνται από ένα άγνωστο κακό ενώ οι ύποπτοι είναι πολλοί.

Έτσι αρχίζει μία ιστορία μυστηρίου, κινδύνου και αγωνίας που θα επηρεάσει τον Τρίσταν Μπάπτιστα και άθελά του θα ανακαλύψει μυστικά για το παρελθόν του που ίσως θα έπρεπε να είχαν μείνει κρυμμένα… Η περιπέτεια ξεκινά…

Ο συγγραφέας Jason Arkley γεννήθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Έχει σπουδάσει fashion bussiness και textile production. Ζει στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ειδικότερα σε μουσικά κανάλια. Το φανταστικό του μυθιστόρημα «Εκλεκτός και Ευλογημένος, Η προφητεία» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις NOVELBOOKS.