Η Ιθάκη επιτέλους αποκτά παιδίατρο

«Το Κέντρο Υγείας, με έναν παθολόγο και έναν καρδιολόγο, δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά»


ΕΛΛΑΔΑ
21:42
18/01/2018
Η Ιθάκη επιτέλους αποκτά παιδίατρο
1
loading

Επί 2,5 χρόνια η Ιθάκη δεν είχε παιδίατρο για τα 430 περίπου παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που ζουν στο νησί, καθώς δεν υπήρχε κανένας που να εκδηλώνει ενδιαφέρον. Λόγω αυτής της κατάστασης, όταν προέκυπταν περιστατικά, έπρεπε να μετακινηθούν στην Κεφαλλονιά ή την Πάτρα, με θαλάσσιο ταξί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς κόστους και ταλαιπωρίας.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η δημοτική Αρχή του νησιού πίεζε όλο αυτό τον καιρό και τελικά οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν. Ο νέος παιδίατρος αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου αφού δημοσιεύθηκε και το σχετικό ΦΕΚ.

Ο δήμαρχος της Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας μίλησε σχετικά στο newsbeast.gr: «Ο παιδίατρος στην Ιθάκη έλειπε τα τελευταία 2,5 χρόνια καθώς είχε μείνει κενή η θέση όταν η προηγούμενη παιδίατρος είχε ζητήσει να φύγει από το νησί. Στα 2,5 αυτά χρόνια περάσαμε δύσκολες στιγμές καθώς δεν είχαμε και τακτική συγκοινωνία με την Πάτρα και το κυριότερο είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στο νησί, τα οποία το Κέντρο Υγείας που έχουμε με έναν παθολόγο και έναν καρδιολόγο δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει πάρα πολλά περιστατικά.

Τα περιστατικά αυτά έπρεπε να φεύγουν για την Κεφαλλονιά με θαλάσσιο ταξί. Μιλάμε πως σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο υπάρχουν περίπου 430 παιδιά. Χωρίς τα μωρά δηλαδή. Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ σημαντικό που θα έρθει παιδίατρος στο νησί τον ερχόμενο μήνα για μόνιμα.

Για να επιτευχθεί αυτό είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με βουλευτή του νησιού, κα Θεοπεφτάτου και τον κ Πολάκη και την 6η ΥΠΕ. Υπήρξε μια οργανωμένη δουλειά έτσι ώστε βρέθηκε ο παιδίατρος, επέδειξε ενδιαφέρον και προχθές βγήκε το ΦΕΚ της μονιμότητάς του και αρχές του Φλεβάρη τον περιμένουμε στο νησί».

  •  Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected]r με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Όλα στους ολιγάρχες φίλους τους

    Αν συνέχιζαν να κυβερνούν ΝΔ και Πασοκ θα έκλειναν ακόμα και το Κέντρο Υγείας στην Ιθάκη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει