Kοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα των ναυτικών, το ωράριο εργασίας, η σύνθεση των πληρωμάτων, η απλήρωτη εργασία και ο προσδιορισμός της θερινής περιόδου, εξετάστηκαν σε σημερινή συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της ΠΝΟ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, πρότεινε κοινή συνάντηση στο υπουργείο, με εκπροσώπους των εργοδοτών, ενώ δεσμεύτηκε να βελτιώσει, με τον κατάλληλο τρόπο, τα ναυτεργατικά ζητήματα, που τελούν υπό την αρμοδιότητα του υπουργείου.

Οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τις προτάσεις που ετέθησαν. Έγινε κοινώς αποδεκτό, ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η έκδοση οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Στη σημερινή συνάντηση με την διοίκηση της ΠΝΟ, παραβρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, ενώ συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός.

Σημειώνεται, ότι αύριο τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, με προοπτική κλιμάκωσης, που έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00. Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν και τα πληρώματα των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών.