Σε προσφυγόπουλα 5 έως 12 ετών, που φιλοξενούνται στις δομές του Σκαραμαγκά και του Σχιστού, διοργάνωσε παιδική γιορτή για το νέο χρόνο στο αίθριο του κτιρίου της Ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά, το υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Φιλαρμονική του Λιμενικού έπαιξε πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, ενώ η γιορτή άνοιξε με ένα ελληνικό τραγούδι που είπαν τα προσφυγόπουλα. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά που κατενθουσιάστηκαν από την ειδική παράσταση που έδωσε ταχυδακτυλουργός.

Ο Π. Κουρουμπλής, προσφωνώντας τα παιδιά, δήλωσε ότι και η δική του μητέρα ήρθε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας το 1922, σε ηλικία επτά ετών προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός που έχει ζήσει πολλές φορές την προσφυγιά, δείχνει αισθήματα αγάπης, πάντα, σε όλους τους ανθρώπους που ζούνε στην προσφυγιά και βεβαίως στα μικρά παιδιά».

«Η ζωή έχει αποδείξει πως ο άνθρωπος μπορεί να κερδίσει πολλά όταν προσπαθεί, όταν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο. Γρήγορα και εσείς θα βρεθείτε σε έναν τέτοιο δρόμο μέσα από το σχολείο και τα γράμματα που μαθαίνετε. Οι πόλεμοι, δυστυχώς, είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει στον κόσμο γι’ αυτό πρέπει όλοι, μικροί και μεγάλοι, να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη», τόνισε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός, Χρήστος Λαμπρίδης και Ιωάννης Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης και ο β’ υπαρχηγός, αντιναύαρχος του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτης Παρασκευάς.

rhyfgioh2 rhyfgioh3 rhyfgioh4 rhyfgioh5 rhyfgioh6