«Τα χημικά είναι η πιο ήπια μορφή αντίδρασης σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι πλαστικές σφαίρες, δεν είναι νερά. Δέχθηκα κριτική επειδή δεν επέτρεψα αυτό για το οποίο με κατηγορούσαν: για αστυνομικό κράτος. Αν είχαμε αστυνομικό κράτος θα είχαμε νεκρούς στην Αθήνα».

Aυτό υποστήριξε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο Real Fm.

Ο κ. Παπουτσής υπεραμύνθηκε του έργου του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας πως ουδέποτε εδόθη εντολή να διαλυθούν οι συγκεντρώσεις επειδή προκαλούσαν προβλήματα στην κυβέρνηση.

Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι σε όλες τις διαδηλώσεις η εντολή ήταν για αυτοσυγκράτηση των αστυνομικών δυνάμεων με στόχο να προστατευθούν τα δικαιώματα, η ζωή και η περιουσία των πολιτών ενώ υποστήριξε ότι έγιναν συνολικά 1.700 συλλήψεις κουκουλοφόρων ενώ σε όποιες περιπτώσεις υπήρχαν εκτροπές στη διάρκεια της εμπλοκής επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι κάποιοι στην κυβέρνηση του ζητούσαν…την ισοπέδωση των κατοίκων της Κερατέας ή των συγκεντρώσεων ενώ αντίθετα εκείνος επέμεινε στην ανάγκη να προστατευθούν οι ειρηνικές συγκεντρώσεις μέσα από τις οποίες όμως, όπως είπε, βγήκαν κάποιοι και ζητούσαν από τους καταστηματάρχες προκειμένου να μην τους κάψουν τα μαγαζιά.