Στον ΟΑΕΔ η περιουσία και το προσωπικό των ΟΕΚ-ΟΕΕ

Κουτρουμάνης: Κανένα πρόβλημα σε όσους έχουν πάρει δάνεια


ΕΛΛΑΔΑ
14:12
01/03/2012
Στον ΟΑΕΔ η περιουσία και το προσωπικό των ΟΕΚ-ΟΕΕ
4
loading

Διατηρούνται τα επιδόματα και οι παροχές των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, καθώς όλες οι αρμοδιότητες των δυο φορέων μεταφέρονται στον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με Πράξη του υπουργικού Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον ΟΑΕΔ, όπως εξήγησε και από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνη, θα μεταφερθούν επίσης οι πόροι και τα ταμειακά διαθέσιμα, όπως και το προσωπικό των δυο οργανισμών.

Για την διαχείριση των πόρων συστήνεται στον ΟΑΕΔ ειδικός λογαριασμός με διοικητική, λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια και την επωνυμία «Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής», ο οποίος θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Κουτρουμάνης καθησύχασε τους δανειολήπτες, των οποίων ένα μέρος των δόσεων τους επιδοτείται από τον ΟΕΚ, λέγοντας ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση των προγραμμάτων που βρίσκονται σε ισχύ. Όλες οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων, καθώς και οι λειτουργικές δαπάνες, θα καλύπτονται από τον ειδικό λογαριασμό.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι θα ολοκληρωθούν όλα τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά δεν θα αναληφθούν από τον ΟΑΕΔ νέα, ενώ θα συνεχιστεί η λειτουργία και συντήρηση των βρεφονηπιακών σταθμών, που ήταν υπό την εποπτεία του ΟΕΕ.

Για την εκκαθάριση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, και την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, συγκροτήθηκε με την ίδια απόφαση, μεταβατικό σχήμα με εξάμηνη θητεία.

Για το προσωπικό, τέλος, ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε ότι θα αξιολογηθεί με τις διαδικασίες που θα καθιερωθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το σύνολο των υπηρετούντων στο δημόσιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar MK

  ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΛΔ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ.... ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΟΣ.... ΑΠΛΑ ΞΕΒΟΛΕΥΤΙΚΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΟΕΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ.ΦΟΒΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

  1. avatar 12below

   Ακριβώς. Φοβερή επιτυχία για έναν οργανισμό που είχε έργο και αντικείμενο και ευτυχώς για τις ασθενείς ομάδες που θα συνεχίσει να υπάρχει και να τους στηρίζει.
   Εκτός αν θα αισθανόσουν καλύτερα να απολυθούν οι πάντες για να χαρείς εσύ, χαρά την οποία σου εύχομαι να μη γνωρίσεις.

   1. avatar MK

    να μην απολυθει κανενας αλλα να μην μας κοροιδευουν λεγοντας οτι καταργουν ενα οργανισμο και τον μεταφερουν σε ενα αλλο.και επειδη την ζω απο πρωτο χερι δεν δεχομαι να με δουλευουν.

    1. avatar 12below

     "Ξεβολεύτηκαν για λίγο οι υπάλληλοι του ΟΕΚ για να βολευτούν στον ΟΑΕΔ" Αυτό νομίζω είπες...αλλά αφού δε δέχεσαι να σε δουλεύουν σταματώ εδώ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει