Με τη θερμοκρασία να αγγίζει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς από την Αττική.

Αυτή τη στιγμή η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται ομαλά, ενώ η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν δρομολογηθεί 29 πλοία, από τη Ραφήνα 19 και από το Λαύριο πέντε. Χθες από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν περισσότεροι από 35.000 επιβάτες, από τη Ραφήνα 8.500 και από το Λαύριο περίπου 3.000.

Από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αναχωρήσουν 497 πτήσεις και τριάντα τσάρτερ. Οι τουριστικοί προορισμοί εσωτερικού που προτιμούνται είναι το Ηράκλειο Κρήτης, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη και η Ρόδος, ενώ στις πτήσεις εξωτερικού τη μεγαλύτερη κίνηση παρουσιάζουν αυτές για Παρίσι, Ρώμη, Μαδρίτη και Βαρκελώνη.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφάσισαν να μετακινηθούν με τα υπεραστικά λεωφορεία ή τρένα του ΟΣΕ. Έτσι, τα ΚΤΕΛ για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση έχουν θέσει σε επιφυλακή τουλάχιστον 80 λεωφορεία για ενισχύσουν τα ήδη προγραμματισμένα δρομολόγια, ενώ με ικανοποιητικές πληρότητες αναχωρούν και οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ.