Διαμαρτυρία μαθητών το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

«Όλοι οι μαθητές τώρα μια γροθιά, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης να μείνουν στα χαρτιά!»


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
8:36
04/12/2017
Διαμαρτυρία μαθητών το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας
3
loading

Ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας δίνουν σήμερα μαθητές, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Αθήνας, για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα στα σχολεία.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής:

«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει! Γινόμαστε περισσότεροι και συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει! Η μεγάλη μαθητική πορεία στις 30 Οκτώβρη ήταν μόνο η αρχή! Στις 4 Δεκέμβρη όλοι εμείς θα φωνάξουμε τα αιτήματά μας στον κ. Υπουργό, που ισχυρίστηκε ότι "δεν έχουμε αιτήματα"!

Όλα όσα ζούμε στην καθημερινότητά μας, μέσα και έξω από τα σχολεία μας αποδεικνύουν την ανάγκη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τους αγώνες μας! Όλα όσα ζουν οι συμμαθητές μας και οι οικογένειές τους σε όλες αυτές τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες είναι μια ακόμα απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι μια ακόμα απόδειξη πως η ζωή μας, όπως και το δικαίωμά μας στη μόρφωση αντιμετωπίζεται ως κόστος, με αποτέλεσμα την απουσία μέτρων που θα προστατέψουν εμάς και τις οικογένειές μας από φυσικά φαινόμενα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, με περισσότερες εξετάσεις πανελλαδικού τύπου από νωρίτερα, ακόμα πιο εξοντωτικό για εμάς και τις οικογένειές μας, που βάζει περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μας βάζει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των "sos", πάντα με τις "ευλογίες" της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Όλοι οι μαθητές τώρα μια γροθιά, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης να μείνουν στα χαρτιά!».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΟΤΑΝ Η ΤΡΕΛΛΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ

  Ρε σεις πάτε καλά? πόσο καθοδηγούμενα είναι αυτά τα παιδιά? το να συμπαραστείτε στους ανθρώπους που υπέστησαν τόσες καταστροφές ή ακόμα χειρότερα έχασαν δικούς τους ανθρώπους είναι θεμιτό και σεβαστό....αλλά ρε πρόβατα τι σχέση έχει το υποργείο παιδείας με το γεγονός ότι κάποιες περιοχές χτυπήθηκαν απο φυσική καταστροφή? για συνέλθετε λίγο...πριν 2βδομάδες κάνατε κοπάνα για τη BLACK FRIDAY και τώρα για να χάσετε και άλλο μάθημα κάνετε κινητοποιήσεις χωρίς νόημα.... ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ....

 2. avatar Hector1955

  Δεν γνωρίζω αν οι μαθητικές κινητοποιήσεις είναι αυθόρμητες ή καθοδηγούμενες, εκείνο που ξέρω είναι ότι ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας, θεωρώντας ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, καταστρώνει και από ένα σχέδιο για \"Νέο Λύκειο\" και δημιουργεί μπάχαλο. Δεν έχουν καταφέρει ΠΟΤΕ κυβέρνηση - αντιπολίτευση να συννενοηθούν και να συνθέσουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, το οποίο να ξεκινά από το Δημοτικό και να τελειώνει στο Λύκειο όπου: α) Οι μαθητές να μαθαίνουν πρακτικά και χρήσιμα πράγματα και όχι θεωρίες που θα ξεχάσουν σύντομα. β) Τα αντικείμενα να είναι τέτοια ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και επαγγελματικά γ)Οι ξένες γλώσσες, η Πληροφορική αλλά και η Φυσική Αγωγή να διδάσκονται ουσιαστικά και δ) Οι μεταρρυθμίσεις να έχουν διάρκεια, με τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις ώστε να πιάσουν τόπο. Η Επαγγελματική Εκπαίδευση θα πρέπει και εκείνη να αναβαθμιστεί αλλά το θέμα είναι οικονομικό και όχι τόσο εκπαιδευτικό. Όταν τα παιδιά βλέπουν ότι δεν υπάρχουν προοπτικές από τα ΕΠΑΛ, πώς να τα προτιμήσουν;

  1. avatar Αλήθεια είναι

   Οι μαθητικές κινητοποιήσεις πανελλαδικού χαρακτήρα ήταν πάντα καθοδηγούμενες.
   Υπάρχει ένα τρίγωνο, με γωνίες μάθησης, φροντιστήριο, σπουδές - σε αυτό το τρίγωνο θα έπρεπε το αντικείμενο της κορυφής να αλλάζει αναλόγως της βαθμίδας εκπαίδευσης.
   Άλλες οι ανάγκες στο δημοτικό, άλλες στο γυμνάσιο και άλλες στο λύκειο.
   Σε εμάς πάντα και σταθερά στην κορυφή σκαρφάλωναν οι σπουδές με τα φροντιστήρια, στέλνοντας αδιάβαστη τη μάθηση.
   Δεν είναι θέμα μαθητών, ούτε εκπαιδευτικών, είναι θέμα πολιτείας και πολιτικών κομμάτων, φυσικά η κοινωνία εδώ και καιρό παρέμενε παθητική, οπότε παραμένει ακόμη η πρόκληση για εθνικό σχέδιο παιδείας που να μην αλλάζει με τον εκάστοτε υπουργό.
   Να κάτσουν σε ένα τραπέζι διαλόγου όλοι οι εμπλεκόμενοι και να συναποφασίσουν τι είδους παιδεία χρειάζεται αυτός ο τόπος και για να επιτευχθεί ποιες πρέπει να είναι οι υποδομές.
   Αν κάποτε αποφασίσουν το τι πρέπει να γίνει, ας βάλουν ένα χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 15ετίας με αναπροσαρμογή στο τέλος και να ξεκινήσουν τις αλλαγές σταδιακά από το δημοτικό και όχι από το λύκειο.
   Αν όχι, γιατί προέχει ο κάλος στον ελληνικό εγκέφαλο, ας μετονομάσουν τουλάχιστον το γυμνάσιο, όπου ο όρος γυμνάσιο (εκ του αρχαιοελληνικού γυμνασίου, χώρος παλαίστρας και γυμναστικής όπου μέσα σε αυτό μάθαιναν και μουσική και γράμματα) είναι πλέον ντροπή να υπάρχει στη συγκεκριμένη βαθμίδα εκπαίδευσης έχοντας ουσιαστικά ακρωτηριασμένη με ένα δίωρο και ανύπαρκτες εγκαταστάσεις τη σημερινή Φυσική Αγωγή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει