Η διεθνής έκθεση για τα δομικά προϊόντα ξύλου τα υλικά επιπλοποιίας, τα ημιέτοιμα προϊόντα και τα μηχανήματα, Medwood, συνεπής στη δέσμευσή της να φέρει όλα τα ελληνικά και διεθνή ονόματα μικρών και μεγάλων εταιρειών με τους επαγγελματίες του χώρου, πραγματοποιείται την άνοιξη του 2012 (29/3-01/04/2012) στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Μetropolitan Expo.

Χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της εξωστρέφειας ως απάντηση στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον ξένων επιχειρηματιών για την Medwood καθώς οργανώνονται επιχειρηματικές αποστολές κατά τη διάρκεια της έκθεσης από Βαλκάνια, Κύπρο και Μέση Ανατολή.

Η έκθεση απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου όπως είναι αρχιτέκτονες, διακοσμητές, μηχανικοί, κατασκευαστές επίπλων, έμποροι ξυλείας, ξυλουργοί/μαρακγοί, ξενοδόχοι και σε όλους όσοι χτίζουν ή ανακαινίζουν.

Μεταξύ των εκθεμάτων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά νέα δομικά προϊόντα ξύλου όπως είναι σκάλες, παρκέτα κλπ, κουζίνες/ντουλάπες, ξύλινα κουφώματα, διακοσμητικές επιφάνειες, ειδικές κατασκευές ξύλου κλπ.

Όπως σε κάθε διοργάνωση, η Medwood καινοτομεί με παράλληλες εκδηλώσεις (ελεύθερη είσοδος) για αρχιτέκτονες, μηχανικούς, designers, εμπόρους δομικών υλικών ξύλου, χρωμάτων, μηχανημάτων, εργαλείων, υλικών επιπλοποιίας, και ιδιώτες που αναζητούν καινοτομίες και οικολογικές επιλογές.

H έκθεση υποστηρίζεται από τις Πολυτεχνικές Σχολές Ελλάδας , από επίσημους φορείς όπως είναι ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος και από κλαδικά μέσα του χώρου.