«Ξυρίζει» το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, νεφώσεις και ασθενείς χιονοπτώσεις να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί συννεφιά με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στις 8 το πρωί στην Πτολεμαϊδα (-13), στη Φλώρινα (-11), στο Νευροκόπι (-9), στην Καστοριά (-6) και στην Κοζάνη (-5), ενώ στη Βέροια ο υδράργυρος έπεσε στους -3 βαθμούς και στην Αλεξανδρούπολη στους 0.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν 37 ορεινοί οικισμοί στο νομό Γρεβενών, όπου το χιόνι ξεπερνάει τα δύο μέτρα, ενώ δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη τα προβλήματα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. Προβλήματα ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας αντιμετωπίζουν, επίσης, οι κάτοικοι του δήμου Αργιθέας στην Καρδίτσα.

Κλειστοί, εξαιτίας χιονόπτωσης και παγετού, παραμένουν οι επαρχιακοί δρόμοι Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, Μουζακίου – ‘Αρτας, Μουζακίου – Ανατ. Αργιθέας και Ιτέας – Πέτρινου, στην Καρδίτσα.

Στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού και παγετού, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φυλίρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου) και Κομψάτου (μεταξύ Παλλαδίου – Ιάσμου).

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού δικτύου των Γρεβενών, της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Ημαθίας, της Πέλλας, του Κιλκίς, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Ροδόπης και του Έβρου.