Σε λίμνη μετατράπηκε μεγάλο τμήμα του κάμπου της Λαμίας από την υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού, φαινόμενο που είχε να παρατηρηθεί για περισσότερο από δέκα χρόνια. Η συνεχής χιονόπτωση κατέβασε εκατομμύρια κυβικά νερό με αποτέλεσμα οι όχθες του ποταμού να μην καταφέρουν να το συγκρατήσουν.

Χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν και η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί, τρία άτομα με δύο αυτοκίνητα που επιχείρησαν να περάσουν τον επαρχιακό δρόμο Λαμίας Υπάτης, παρασύρθηκαν με τα οχήματά τους από τα ορμητικά νερά που είχαν καλύψει το οδόστρωμα, ξέφυγαν από τον δρόμο και εγκλωβίστηκαν. Χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής με ειδικό μηχάνημα για να μεταφερθούν χωρίς προβλήματα έξω από τα παγωμένα νερά.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία από το πρωί σε αρκετά τμήματα του επαρχιακού δικτύου, απ΄όπου διέρχονται είτε χείμαρροι, είτε ο Σπερχειός, λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Εξάλλου, αρκετά χωριά της Φθιώτιδας παραμένουν από χθες το βράδυ χωρίς ρεύμα μετά τους δυνατούς ανέμους και την παρατεταμένη έντονη βροχόπτωση, που προκάλεσαν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Για την αποκατάστασή τους εργάζονται πυρετωδώς συνεργεία της ΔΕΗ.

Σήμερα, από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισε χιονόπτωση, με ιδιαίτερη ένταση, στα βόρεια του νομού, στην περιφέρεια Δομοκού. Τα σχολεία στην περιοχή δεν λειτουργούν.

Όλη νύχτα η κυκλοφορία γινόταν με αλυσίδες. Εκχιονιστικά της Περιφέρειας Στερεάς έχουν ρίξει τόνους αλάτι για να κρατήσουν την κυκλοφορία ανοιχτή.

Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στους δρόμους Λαμίας – Άμφισσας και Λαμίας – Καρπενησίου, όπου τα μηχανήματα ρίχνουν αλάτι για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.