Τη δρομολόγηση απευθείας πτήσεων από Βρυξέλλες για Κέρκυρα εξήγγειλαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν στην βελγική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Βρυξελλών, ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ο εκπρόσωπος της Ryannair στην Κεντρική Ευρώπη Jonathan Brisy και ο εμπορικός διευθυντής της Aegean.

Η πτήση της Aegean θα αναχωρεί από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ εκείνη της Ryannair από το αεροδρόμιο Brussels South Charleroi.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν από το δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή για τον αρχιτεκτονικό πλούτο, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της Κέρκυρας και των Διαποντίων Νήσων. Ο κ. Τρεπεκλής τόνισε ότι η αγορά των Βρυξελλών είναι πολύ σημαντική για την Κέρκυρα, δεδομένου ότι οι εν δυνάμει επισκέπτες είναι αυτοί που επηρεάζουν τις τάσεις της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η Διεθνής Τουριστική Εκθεση Βρυξελλών άνοιξε τις πύλες της στις 2 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Η Κέρκυρα είναι Ο τιμώμενος τουριστικός προορισμός στην Έκθεση και το κεντρικό γραφείο του ΕΟΤ είναι διακοσμημένο με κερκυραϊκά χρώματα