Ο σημερινός και ο χθεσινός σεισμός μεταξύ Κρητης και Σαντορίνης δεν έχει καμία σχέση με τη δραστηριότητα που παρατηρείται στον ηφαιστειακό χώρο της Νέας Καμένης στη Σαντορίνη.

Ο σημερινός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, δεν ήταν ούτε δίδυμος με τον χθεσινό είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος. «Ήταν ενας διαφορετικός σεισμός. Τέτοια φαινόμενα είχαμε και στο παρελθόν στη Δυτική Ελλάδα που εκτονώθηκαν. Ειναι θετικό ότι δεν ήταν μεγάλο το εστιακό τους βάθος» είπε.

«Υπάρχει μια δραστηριότητα πάνω στη Νέα Καμένη, που έχει ξεκινήσει από τις αρχες του 2011. Ο ΟΑΣΠ και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα έχουν εγκαταστήσει 21 σεισμογράφους και παρακολουθούν όλα τα δεδομένα. Το φαινόμενο βρίσκεται στην αρχή του κίτρινου, με βάση την επιστημονική κλίμακα πράσινο – κίτρινο- ροζ – κόκκινο.Το παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή. Δεν είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται από τη μία μέρα στην άλλη» είπε για τη δραστηριότητα του ηφαιστείου στη Σαντορίνη.

Συνεχείς μετασεισμοί, από 2,2 έως 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφονται μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:33 στο ίδιο επίκεντρο με τον χθεσινό σεισμό, 71 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου και 46 νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν ανησυχήσει, ενώ στον πρωινό σεισμό αποδίδονται, σύμφωνα με πληροφορίες, και δύο περιστατικά με μικροτραυματισμούς, λόγω πανικού.

Στο Τυμπάκι, μια 65χρονη γυναίκα στην προσπάθειά της να βγει από το σπίτι της τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες, όπως επίσης και στο Ακρωτήρι, όπου ένας 34χρονος έπεσε από το κρεβάτι του και χτύπησε ελαφρά.