Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις σημειώνονται στην πόλη των Σερρών και στα ορεινά του νομού, ενώ συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία. Στην Κεντρική Μακεδονία ο ουρανός είναι συννεφιασμένος, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό. Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού -που δημιουργεί συχνά παγίδες για τους οδηγούς- απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων στα παρακάτω σημεία:

Στο νόμο Σερρών, στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών – Λαϊλιά (από το 22ο χλμ.), Σερρών – ‘Ανω Βροντού (από το 15ο χλμ.) και Σερρών – Αγκίστρου (από το 45 ο χλμ.).

Στη Δυτική Μακεδονία από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, αλλά και στον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία, προς τα χιονοδρομικά κέντρα <<3-5 Πηγάδια>> και <<Σέλι>>, καθώς επίσης στους επαρχιακούς δρόμους ‘Αρννισας – Αγ. Αθανασίου (από το 8ο χλμ.), Καστανερής – Λιβαδίων (Δήμος Παιονίας από το 3ο χλμ.), Κιλκίς – Ποντοκερασιάς (από το 26ο χλμ.) και Κιλκίς – Ισώματος (από το 20ο χλμ.).