Στάσεις εργασίας έχει προκηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαιδευσης, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται για τις 13:00 το μεσημέρι στις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας.

«Το υπουργείο παιδείας, ύστερα απ’ τις παρεμβάσεις-διεκδικήσεις της ΟΛΜΕ και του κλάδου, αναγκάστηκε να εγκρίνει μέχρι τώρα τα περισσότερα απ’ ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ. Την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλές ακόμη προτάσεις σχολείων που δεν έχουν εγκριθεί για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων, τις Ομάδες Προσανατολισμού της Β΄ τάξης, για τα ολιγομελή τμήματα μαθημάτων επιλογής στα ΓΕΛ και στα ειδικά σχολεία, καθώς και των τμημάτων επιλογής των μαθητών της β΄ ξένης γλώσσας και τμημάτων που έχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης υπάρχουν προτάσεις για έγκριση επιπλέον τμημάτων σε σχολικές μονάδες, όπου ο αριθμός μαθητών είναι αυξημένος και έχει ξεπεράσει και αυτά τα μεγάλα όρια που έχει καθιερώσει του Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια.  Οι εκπαιδευτικοί όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιζόμαστε  για να κατοχυρώσουμε τη λειτουργία όλων των ολιγομελών στα ΕΠΑΛ, στα ΓΕΛ και στα Γυμνάσια και θα συνεχίσουμε τον αγώνα» τονίζει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.

Μεταξύ των αιτημάτων είναι και κάλυψη κενών και μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. «Όχι στο ‘νέο Λύκειο’. Κανένας μαθητής έξω από το Δημόσιο Σχολείο» καταλήγει η ΟΛΜΕ.