Προβλήματα έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζονται στη δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία που χρησιμοποιούν τα δελτία μετακίνησης, η ισχύς των οποίων έχει λήξει με την έναρξη του 2012.

Για τη διασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία στα αστικά και υπεραστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία απέστειλε επείγουσα επιστολή στο υπουργείο Υγείας.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Κύριε υπουργέ,

Προβλήματα έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζονται στη δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία που είναι κάτοχοι σχετικών δελτίων μετακίνησης αφού με το νέο έτος έχει λήξει η ισχύς τους. Η διασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης των ΑμεΑ στα αστικά και υπεραστικά μέσα μαζική μεταφοράς ειδικά στην παρούσα οικονομική περίοδο πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Γι’ αυτό ζητούμε να λάβετε εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να μετακινούνται δίχως προβλήματα δωρεάν στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση και προκειμένου να μην παρουσιαστούν τα συνήθη προβλήματα με τους λεωφορειούχους ζητούμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση ώστε:

1. Να καταρτιστεί άμεσα και να υπογραφεί νέα σύμβαση για το έτος 2012 με τους ιδιοκτήτες αστικών και υπεραστικών λεωφορείων.
2. Έως ότου οριστικοποιηθεί η ανωτέρω διαδικασία να δοθεί η απαιτούμενη παράταση για την ισχύ των δωρεάν ή εκπτωτικών δελτίων μετακίνησης του έτους 2011, με σκοπό την οικονομική προστασία των ατόμων με αναπηρία.

Κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο μιας ισχυρής προστατευτικής κοινωνικής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, το ανωτέρω θέμα απαιτείται να διευθετηθεί άμεσα με συγκεκριμένες ενέργειες».