Τίτλοι τέλους για τον Γιάννη Βόγλη στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Κατά την ψηφοφορία, που έγινε για την παράταση της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεάτρου Γιάννη Βόγλη, η πρόταση  έλαβε μόνο 4 ψήφους υπέρ.

Η σύμβαση του κ. Βόγλη λήγει στις 31/12/2011 και όπως αποφασίστηκε θα γίνει εκ νέου η προκήρυξη της θέσης, σύμφωνα με το thebest.gr, διαδικασία που απαιτεί την παρέλευση αρκετών μηνών.

Η λογική της μη ανανέωσης της θητείας του Γιάννη Βόγλη έγινε κυρίως για λόγους οικονομικούς καθώς θεωρήθηκε ότι η αμοιβή του είναι πολύ υψηλή για τα οικονομικά δεδομένα του θεάτρου, ιδίως αυτή τη δύσκολη  συγκυρία, καθώς δεν έχουν σταλεί χρήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού και το οικονομικό άνοιγμα του ΔΗΠΕΘΕ είναι μεγάλο, σε σημείο μάλιστα να κινδυνεύει ακόμη και η μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Μετά από αυτό, το ΔΗΠΕΘΕ παραμένει προσωρινά ακέφαλο, ενώ ο κ. Βόγλης παραμένει στο Θέατρο ως ηθοποιός στην παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί.

Από τα μέλη που καταψήφισαν την παράταση της θητείας του Γιάννη Βόγλη γίνεται σαφές ότι δεν έχουν τίποτε εναντίον του καλλιτεχνικού  διευθυντή τον οποίο τιμούν και αναγνωρίζουν τη στάση και την προσφορά του αλλά η επιλογή είναι καθαρά οικονομική.

Ωστόσο ήδη ασκείται δριμεία κριτική για το γεγονός ότι το θέατρο μένει ακέφαλο, αλλά και για το ότι απομακρύνεται ο Βόγλης ενώ παίζει σε μια παράσταση, γεγονός που θεωρούν ότι δεν είναι και τόσο τιμητικό.