Τόνους με αλάτι ρίχνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα για να κρατήσουν ανοιχτούς τους οδικούς άξονες γύρω από τη Λαμία, αφού από το μεσημέρι και μετά χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση.

Ειδικότερα, χιονίζει ακατάπαυστα τόσο στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, όσο και στην περιοχή του Δομοκού. Με προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζονται από τα μηχανήματα της Περιφέρειας, εξελίσσεται η κυκλοφορία στον δρόμο Λαμίας – Άμφισσας, ιδιαίτερα από το 6ο έως το 18ο χιλιόμετρο στην περιοχή του Μπράλλου, όπου μετά τις 4 το απόγευμα η χιονόπτωση είναι έντονη. Η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, αλλά η αστυνομία συστήνει στους οδηγούς να έχουν αλυσίδες.

Στον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, ιδιαίτερα στην Ράχη Τυμφρηστού, από το μεσημέρι και μετά επικρατεί ύφεση και η κυκλοφορία γίνεται και χωρίς αλυσίδες, αλλά οι αρμόδιοι επιμένουν πως οι οδηγοί που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ δόθηκε μάχη για να κρατηθεί ο δρόμος ανοιχτός, αφού στον ορεινό όγκο του Τυμφρηστού το χιόνι ξεπερνά και τα 50 εκατοστά. Όλη τη νύχτα μόνο τα αυτοκίνητα με αλυσίδες κυκλοφορούσαν από και προς το Καρπενήσι, ενώ το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία έως ότου τα μηχανήματα απελευθερώσουν τον δρόμο από φορτηγό, που είχε ντελαπάρει. Εξάλλου, σήμερα δεν λειτούργησαν τα σχολεία στο Καρπενήσι, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού και προς Καρδίτσα και Τρίκαλα από το μεσημέρι και μετά επικρατεί ισχυρή χιονόπτωση, αλλά ωστόσο δεν παρατηρούνται προβλήματα, αφού υπάρχουν επαρκή μηχανήματα, τα οποία ρίχνουν αλάτι και απομακρύνουν το χιόνι από το οδόστρωμα.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα περιπολικά της Τροχαίας ενημερώνουν τους οδηγούς για τις καιρικές συνθήκες, που επικρατούν, και μάλιστα ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα και την ένταση των χιονοπτώσεων επιτρέπουν τη διέλευση των αυτοκινήτων έπειτα από ελέγχους, κυρίως για την ύπαρξη αλυσίδων.

Σε ό,τι αφορά τα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 70 εκατοστά, όπως στις ορεινές περιοχές της Σπερχειάδας.

Στο εθνικό δίκτυο δεν καταγράφονται προβλήματα από την κακοκαιρία.