Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

«Φωτιά και λάβρα» η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά των κυβερνώντων

«Επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη δικαιοσύνη. Ακολουθούν το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας»


ΕΛΛΑΔΑ
16:50
23/07/2017
«Φωτιά και λάβρα» η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά των κυβερνώντων
31
loading

Για «συστηματική προσπάθεια πλήρους υποταγής της Δικαιοσύνης» και για αλλαγή μεθόδων κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση η Ένωση αναφέρει πως η κυβέρνηση επιχειρεί τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης με στόχο «να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός».

«Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνη» αναφέρουν δικαστές και εισαγγελείς υπογραμμίζοντας πως

«Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς».

Μάλιστα, στρέφουν τα πυρά τους και σε βάρος «διαθέσιμων «δημοσιογράφων» - έμμισθων κονδυλοφόρων» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και  μιλούν για χρήση των πιο «βρόμικων μηχανισμών που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων «δημοσιογράφων» - έμμισθων κονδυλοφόρων. Οι εντολείς τους καλύπτονται συχνά πίσω από «ασυλίες» και προνόμια και παραμένουν στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ενίοτε το κοινοβουλευτικό βήμα, για βολικούς μονολόγους. Οι ίδιοι οι εντολοδόχοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αφού οι συκοφαντίες και οι μηχανορραφίες είναι το κύριο επάγγελμά τους».

Καταγγέλλουν δε ότι στοχοποιούν  τον Α Αντιπρόεδρο  της Ένωσης Π.Λυμπερόπουλο (σ.σ. πρώην σύμβουλο του πρώην  υπουργού Χαρ. Αθανασίου)  «με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες διότι σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία».

«Διαμηνύουμε στους διάφορους σκευωρούς και στους προστάτες τους ότι η Ένωσή μας θα πράττει το καθήκον της, που είναι η κατοχύρωση του ελεύθερου δικαστικού φρονήματος και η συνταγματική ομαλότητα, με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς να φοβάται από τέτοιου είδους πιέσεις, που αντίθετα δυναμώνουν την προσήλωσή μας» τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει : «Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με τη χρήση κάθε μέσου να δρα ανεξέλεγκτη, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτήν ως θεσμού αγγίζει μετά βίας το 13% (το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες)».

Ολόκληρο το δελτίο τύπου της Ένωσης έχει ως εξής :

«Η συστηματική προσπάθεια πλήρους υποταγής της Δικαιοσύνης και η αλλαγή μεθόδων.

Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός. Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου. Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Για τις εξελίξεις στην Πολωνία έχει εκδοθεί ήδη αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Πρόεδρο της Χώρας και υπάρχει μεγάλο κύμα διεθνών αντιδράσεων. Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Στην Ελλάδα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπερασπίστηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη, με σθένος και αποφασιστικότητα τη Συνταγματική νομιμότητα. Προτάξαμε θεσμικά θέματα και εμποδίσαμε τους σχεδιασμούς που επιχειρήθηκαν από άμισθους συμβούλους του Πρωθυπουργού και κυβερνητικούς παράγοντες για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών κατά παράβαση ρητών συνταγματικών επιταγών. Εμποδίσαμε ακόμη τους σχεδιασμούς κυβερνητικών παραγόντων σε σειρά ζητημάτων που αφορούσαν νομοθέτηση αντίθετη προς το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο και στηρίξαμε δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι λόγω της δικαιοδοτικής κρίσης που εξέφεραν, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την εχθρότητα ορισμένων. Στην απόπειρα ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν από τότε τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων «δημοσιογράφων» - έμμισθων κονδυλοφόρων. Οι εντολείς τους καλύπτονται συχνά πίσω από «ασυλίες» και προνόμια και παραμένουν στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ενίοτε το κοινοβουλευτικό βήμα, για βολικούς μονολόγους. Οι ίδιοι οι εντολοδόχοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αφού οι συκοφαντίες και οι μηχανορραφίες είναι το κύριο επάγγελμά τους.

Στο στόχαστρο αυτών των κύκλων μπήκε από χθες και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, που σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία, με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες. Διαμηνύουμε στους διάφορους σκευωρούς και στους προστάτες τους ότι η Ένωσή μας θα πράττει το καθήκον της, που είναι η κατοχύρωση του ελεύθερου δικαστικού φρονήματος και η συνταγματική ομαλότητα, με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς να φοβάται από τέτοιου είδους πιέσεις, που αντίθετα δυναμώνουν την προσήλωσή μας. Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με τη χρήση κάθε μέσου να δρα ανεξέλεγκτη, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτήν ως θεσμού αγγίζει μετά βίας το 13% (το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες)».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

31
σχόλια
 1. avatar Dasparil

  Πια δικαστική εξουσία και πια δικαιοσύνη στην μπανανιά ρε σεις ?

  Όταν τα μονα αντισυνταγματικά μετρα των μνημονίων ήταν η μείωση των δικών σας μισθών ?

  Όταν βγάζετε συνταγματικούς νομους που βγάζουν μάτι ακόμα και για τον πιο αμαθή ότι είναι αντί συνταγματική όσο δεν πάει (βλέπε χαράτσι , έτσι γιατί είμαστε ακόμα στην τουρκοκρατία)

  Όταν σας παίρνουν τηλεφωνα ο κάθε πρωθυπουργός και σας λένε ποίους θα κλείσετε μέσα γιατί περνούν ψήφους ,

  Που είστε με τόσες λίστες la garde και δεν συμμαζεύεται ? που είστε για την Energa (αλλα εκεί είχε δικηγόρο την ΝΔ)

  Τα ίδια εάν όχι χειρότερα ..... είστε με τους πολιτκούς, τουλάχιστον για αυτούς η δουλειά τους είναι το ψέμα , εσάς Υποτίθεται το δίκαιο

  Πια διάκριση εξουσιών ?

  "Οι θρησκείες για τους κουτούς και οι νομοι για τους πτωχούς" έλεγε κάποιος πιο σοφός , για τις θρησκείες δεν ξέρω ίσως είχε δίκιο, για τους νομους σίγουρα είχε

 2. avatar giannis kris

  Όταν βγάζετε αποφάσεις που βγάζουν μάτι υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων η χειραγώγηση είναι δεδομένη από τα συμφέροντα άρα ο κάθε ένας βγάζει τα συμπεράσματά του .δε μπορεί μια πόρνη να παριστάνει την παρθένα.

 3. avatar Έτσι είναι κύριοι

  Δικαστές ο κόσμος έχει αγανάκτηση και δεν έχει πλέον το ίδιο μορφωτικό επίπεδο όπως 20 30 40 χρόνια πριν, για να μασάει μεγαλόστομες κουβέντες κενού περιεχομένου. Αφήστε την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και ξεκινήστε την αντιπαράθεση με την διαφθορά και ο κόσμος θα καταλάβει.

 4. avatar Κοκο

  Δικαστική εξουσία ασπίδα στη βρώμικη ελίτ, πουλάνε φούμαρα για ανεξαρτησία και τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι ανοίγοντας το δρόμο στις σκανδαλώδεις συναλλαγές του σάπιου κατεστημένου. Εύγε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη .

 5. avatar Douskas John

  Είμαστε χειρότερα απο Τουρκία . Εκει ξέρουμε οτι υπάρχει ενας ερντογαν και κανει οτι θελει ενω εσείς βάζετε τον μανδύα της αγνής δικαιοσύνης . Εδω οι μεγαλοδικηγόροι σας κανουν οτι θέλουν ( με το αζημίωτο βέβαια ) . Για πια δικαιοσύνη μιλάμε . Για αυτη που εχει έξω τον ρουπακια και την συμμορία του έξω . [...]

  1. avatar Φουσκα

   Φυσικά είμαστε χειρότεροι απο Τουρκία,εκει έτσι και είσαι αναρχοαπλυτο κομμουνι μαύρο φίδι που σε έφαγε. Στο γραικυλισταν σας έπιτεπουν και πρόσβαση στο διαδίκτυο

   1. avatar Douskas John

    Προσπάθησε με αυτό που έχεις για εγκέφαλο να καταλάβεις τι εννοώ και δεν δεν τα λέμε .[...]

 6. avatar ΔΙΚΑΣΤΗΣ

  Οι δικαστές αντί να ανοίγουν μέτωπα, ας αναλογιστούν γιατί κατάφεραν να έχουν όλη την κοινωνία εναντίον τους. Σίγουρα η αυτοεξαίρεση τους από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες, με αστείες δικαιολογίες, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ακεραιότητα τους. Μήπως έχουν πολλά να κρύψουν;

 7. avatar Κ χ

  η μη καταβολή δεδουλευμένων «δε συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας». Σύμφωνα με το σκεπτικό της νέας απόφασης, η επίσχεση εργασίας μπορεί να εκληφθεί από τον εργοδότη ως δήλωση πρόθεσης του εργαζόμενου να αποχωρήσει από την επιχείρηση, και ως εκ τούτου μπορεί να τον απολύσει.

  1. avatar Douskas John

   Αυτα δεν τα λενε βέβαια . Καλα για τα λεφτά , δεν ισχύουν μνημόνια για αυτους τους λίγους τους εκλεκτούς

   1. avatar Φουσκα

    Που τραγουδάς να έρθουμε να σε ακούσουμε;

 8. avatar ΣΩΣΤΟΣ

  Από τα σχόλια, φαίνεται ότι κατάφερε ο πολάκης να σας βάλει στο γνωστό τριπάκι της "αμφισβήτησης για την αμφισβήτηση", της"ιερής αγανάκτησης" εναντίον του νέου εχθρού. Παλιό και σίγουρο κολπάκι που ταιριάζει γάντι στον νεοέλληνα, του δίνει σανό για να αερολογεί και να νομίζει ότι λέει σοφίες για τα δεινά που μας φόρτωσαν οι άλλοι. Κάπως έτσι γίνεται η δουλειά σε όλα τα χουντοκαθεστώτα (όσα έχουν μείνει) ανά την υφήλιο...Ωραίος ο παίκτης.

 9. avatar Stateless

  Ναι μόνο που στη δικιά μας περίπτωση, πρώτα ο κόσμος άρχισε να σας αμφισβητεί και μετά οι λαϊκιστές (να μη λέμε ποιοι) άρχισαν να ακολουθούν, ενώ στη Τουρκία και τη Πολωνία έγινε το ανάποδο.
  Ρε μανία με τους φασίστες να συγκρίνουν ανόμοια!

 10. avatar Βασίλειος ο Β’

  Κουμουνιστική Δικτατορία. Στην αρχή οι συνέπειες είναι μικρές αλλά σιγά-σιγά όλο και χειροτερεύουν μέχρι που αρχίζουν οι μαζικές συλλήψεις και εκτελέσεις. Το έχουμε ξαναδεί το έργο(Στάλιν, Μάο, Κιμ Γιόνκ Ούν, Ερντογάν).

  1. avatar Νίκος χασαπης

   Έτσι πρέπει να γίνει και θα γίνει. Τα πρόβατα θα το πληρώσουν αυτο που έκαναν και ψηφισαν τα κομμουνια.

   1. avatar Douskas John

    ΧΑΣΑΠΗΣ 2017 . ΓΕΛΆΣΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΑ

  2. avatar K x

   Μπορει κανεις να σε παρει σοβαρα οταν αυτοαποκαλεισαι βασιλειος β γνωστος και ως βουλγαροκτονος ?Οσο για Ερντογαν κοιταξε απο χουντα μερια .

   1. avatar Βασίλειος ο Β’

    Ο Βασίλειος ο Β', ήταν ο καλύτερος αυτοκράτορας στα 1100 έτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας! Εσύ τι είσαι? Άσε με να υποθέσω αυθαιρέτως. Ένα αριστερό τρολάκι του Τσίπρα ή ένας τριτοξάδερφος του Κουφοντίνα.

    1. avatar Douskas John

     Βασίλειε βου έχεις διαβάσει καθόλου για το βυζάντιο .Ξέρεις τι ήταν . Είναι η μοναδική αυτοκρατορία που δεν άφησε κάτι που να μπορεί να διαβάσει ένας σύγχρονος άνθρωπος .Δολοφονίες ,Βασανισμοί ,Δολοφόνοι που έγιναν άγιοι και δολοπλοκίες και φυσικά ένα ατέλειωτο μίσος για οτιδήποτε αρχαιοελληνικό και φυσικά ο εβραίος θεός του μίσους .
     Οσο για τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου κανένας σχεδόν δεν είχε ελληνική καταγωγή
     Συγκεκριμένα στο Βασίλειο η πατρική του καταγωγή είναι άγνωστη καθώς στον υποτιθέμενο πρόγονό του, τον Βασίλειο Α', ιδρυτή της δυναστείας, αποδίδεται αρμενική, σλαβική ή ελληνική καταγωγή.

 11. avatar τυφλοτητα

  Θέλετε καμμία αυξησουλα?Αλέξη προχωρά αλλάξετε όλα!

 12. avatar ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

  ΟΥΣΤ ΑΠΟΚΕΙ [...] ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ! ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .

 13. avatar Πέραμα

  Οι πληρωμένοι σφυριζαίοι σχολιάζουν κατ' εντολή Πινόκιο.

  1. avatar criskalts- στα δίχτυα μιας σαλονικιάς

   χριστοφορεεεε.....καλτσιδηηηηηη...χεχεχε

 14. avatar criskalts- στα δίχτυα μιας σαλονικιάς

  ποιοι/ποιες ακριβως εχουν το θρασος να μιλανε, να γαβγιζουν? ε?
  αυτοι/αυτες που:
  1. που εκριναν ολα τα μνημονια ανεξαιρετως συνταγματικα?
  2. που εκριναν το κουρεμα των ομολογων των μικροομολογιουχων του ελλαδιστανικου δημοσιου και των ασφαλ.ταμειων συνταγματικα?
  3. που συνεχεια στα ΄΄μισθοδικεια τους΄΄ επιστρεφουν στους εαυτους τους εκατομμυρια ευρω αναδρομικα εν μεσω στην ουσια χρεοκοπιας του ελλαδισταν?
  4. που ειναι οι πιο βολεμενοι δημοσιοι υπαλληλοι-κηφυνες του ελλαδιστανικου δημοσιου και
  απολαμβανουν προκλητικων φοροαπαλλαγων?
  5. που αρνουνται να κανουν ηλεκτρονικο ποθεν εσχες?
  6. που χαρισαν στους καναλαρχες εκατομμυρια ευρω απο τις αδειες και που τους αφηνουν να εκπεμπουν χωρις ουτε 1 ευρω στο κρατος?
  7. που σε καποιους φοροφυγαδες τυπου χατζηγιαννης τους χαριζουν φορολογικα προστιμα εκατομμυριων ευρω?
  για να μαζευτουν λεω εγω και να σοβαρευτουν...αιντε γιατι πολυ θρασος εχουν παρει τελευταια και πολυ φορα
  υγ: οι δανειστες να απαιτησουν την περικοπη των ειδικων/προκλητικων τους μισθολογιων κατα 80% !!!!!
  και παλι πολλα θα παιρνουν....

  1. avatar restos

   ΜΠΡΑΒΟ!!!!!ΔΩΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟ....ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΝΤΡΠΟΝΤΑΙ!!!!

 15. avatar ναι ναι

  Αν κάνατε σωστά τη δουλειά σας, οι κλέφτες θα ήταν φυλακή και δεν θα κυβερνούσαν 40 χρόνια.

  1. avatar criskalts- στα δίχτυα μιας σαλονικιάς

   μονο να ζητανε αυξησεις, αναδρομικα και φοροαπαλλαγες ξερουν.....οι ελληναρες αυτοι δημ.υπαλληλοι....βρε ουστ!
   που για τα χαλια που εχει η ελληνικη απονομη δικαιοσυνης, μας λενε οτι ποτε δεν φταινε αυτοι που την λειτουργουν
   αλλα παντα οι ΄΄κακες κυβερνησεις΄΄.....

  2. avatar criskalts- στα δίχτυα μιας σαλονικιάς

   οι πιο διεφθαρμενοι διαχρονικα δημοσιοι υπαλληλοι του ελλαδισταν ειναι ....που τολμουν αν κρινουν κιολας
   τους δικαστες σε τουρκια και πολωνια...τρομαρα τους....γι αυτο η ελλαδα εχει τοσες καταδικες στο ευρωπαικο δικαστηριο δικαιωματων του ανθρωπου...επειδη οι κυριοι/ες
   ελληναρες δικαστες κανουν σωστα τη δουλεια τους.....

 16. avatar xaxaxaxaxaxa

  Άσε μας ρε δικαιοσύνη που κοιμάσαι όρθια:)

  1. avatar criskalts- στα δίχτυα μιας σαλονικιάς

   κλασσικ γκρηκ δημοσιοι υπαλληλοι ειναι....και προκλητικα αμοιβομενοι μαλιστα για το ΄΄εργο΄΄ που προσφερουν σε αυτον τον τοπο!
   αν εκαναν σωστα τη δουλεια τους, η ελλας δεν ειχε φτασει στα χαλια και την καταντια που ειναι σημερα και περιγελος ολου του πλανητη!
   ολος ο πλανητης και διεθνεις ερευνες οικων λενε οτι η ελλαδα ειναι η πιο διεφθαρμενη χωρα.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει