Παράταση της έκθεσης για το Άγιο Όρος

Στο Βυζαντινό Μουσείο με ελεύθερη είσοδο


ΕΛΛΑΔΑ
15:15
19/12/2011
Παράταση της έκθεσης για το Άγιο Όρος
loading

Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να «βιώσουν», έως σήμερα, τη μυσταγωγία και την κατάνυξη της Αθωνικής Πολιτείας, μέσα από την έκθεση «Άγιον Όρος» του ζωγράφου, αρχιτέκτονα και καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη, που φιλοξενείται από τις 7 Νοεμβρίου στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου της Αθήνας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που δόθηκε παράταση της έκθεσης έως και τις 8 Ιανουαρίου του 2012.

Η έκθεση περιλαμβάνει 47 ζωγραφικά έργα, τα περισσότερα από τα οποία απεικονίζουν μοναστήρια, σκήτες και τοπία του Αγίου Όρους. Η ζωγραφική συνδυάζεται με κατασκευές στον χώρο και συνοδεύεται από μουσική επένδυση, ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να μεταφερθεί νοερά στο Άγιον Όρος και να «βιώσει» την ατμόσφαιρα και τις αξίες της αγιορείτικης κληρονομιάς.

Στην πρώτη αίθουσα υποδέχεται τον θεατή μία τρισδιάστατη κατασκευή εκκλησίας, στο εσωτερικό της οποίας υπάρχουν -σε αντίγραφα- οι τοιχογραφίες από το καθολικό της Μονής Σταυρονικήτα, ενώ στην τελευταία αίθουσα μία άλλη κατασκευή, «Το Δωμάτιο των Μοναχών», αποπειράται να αποδώσει τη μυσταγωγία της αγιορείτικης ζωής.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ συμμετέχουν ενεργά οι Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Την οργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας, σε συνεργασία με το «Art Museum» της Αυστρίας.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι καθημερινά (εκτός Δευτέρας) και τα Σαββατοκύριακα, από τις 08.30 έως τις 15.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει