Διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων στην πλατεία Αριστοτέλους περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το «μενού» των κινητοποιήσεων, στις οποίες προχωρούν την επόμενη εβδομάδα οι κτηνοτρόφοι.

Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν «την ανυπαρξία πολιτικής στήριξής τους», αλλά και τις πιέσεις των γαλακτοβιομηχανιών «για μείωση των τιμών στους παραγωγούς και αύξηση στους καταναλωτές».

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στη μία το μεσημέρι, κτηνοτρόφοι θα μοιράσουν γάλα, τυρί και γιαούρτι, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την Τετάρτη θα κάνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις περιφερειακές διοικήσεις και την επομένη στις γαλακτοβιομηχανίες, διαμαρτυρόμενοι «για τις μειώσεις τιμών και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές».

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα κλείσει τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου με παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν: άμεσες πληρωμές επιδοτήσεων, μείωση ΦΠΑ, αύξηση τιμών στο γάλα-κρέας, ρύθμιση χρεών, θεσμοθέτηση ΕΛΓΑ ζωικής παραγωγής, ανασύσταση του ΕΛΟΓΑΚ και συγχώνευσή του με ΕΦΕΤ και προώθηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης κτηνοτρόφων.